Laine pēc neveiksmīgās NHL sezonas uz Rīgu nedosies

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Patriks Laine
Patriks Laine Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka komandas biedrs Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā pēc neveiksmīgās sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nedosies uz Rīgā gaidāmo pasaules čempionātu, vēsta Somijas mediji.

Latvijas izlase spēlēs B grupā pret Kanādu, Kazahstānu, ASV, Itāliju, Norvēģiju, Somiju un Vāciju. Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā iekļūs četras labākās komandas.

Latvijas valstsvienībai pret Somiju būs turnīra sestā spēle 30. maijā plkst. 20.15. Somijas hokejisti ir pašreizējie pasaules čempioni, viņi uzvarēja iepriekšējā turnīrā 2019. gadā.

Laine gadu sāka Vinipegas "Jets" komandā, taču sezonas gaitā viņš tika aizmainīts uz "Blue Jackets", kur neattaisnoja uz sevi liktās cerības, turklāt vairākkārt tika nosēdināts uz rezervistu soliņa par neaktīvu spēli aizsardzībā.

23 gadus vecais Laine šosezon piedalījās 46 spēlēs, kurās sakrāja 24 rezultativitātes punktus (12+12). Iepriekšējās sezonās viņš bija krietni rezultatīvāks - 63 (28+35), 50 (30+20), 70 (44+26) un 64 (36+28) punkti.

Laine atzīst, ka šī bijusi smaga sezona, kas sagādājusi vilšanos. Viņš starpsezonā būs brīvais aģents, līdz ar to dalība pasaules čempionātā būtu risks gūt traumu un apdraudēt jauno kontraktu.

Pasaules čempionātā Laine līdz šim piedalījies vienu reizi. Tas notika 2016. gadā, kad viņš 10 mačos sakrāja 12 punktus (7+5), palīdzot Somijai izcīnīt sudraba medaļas. Viņu atzina par turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Somijas izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs arī "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo, kurš turpina atlabt no savainojuma, savukārt ierindā būs Bufalo "Sabres" uzbrucējs Artu Ruotsalainens.

23 gadus vecais Ruotsalainens šosezon debitēja NHL, aizvadīja 17 spēles "Sabres" sastāvā, guva piecus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Jau ziņots, ka Somijas izlases kandidātu lokā ir vairāki KHL spēlētāji, kā arī no  Šveices, Zviedrijas un pašmāju čempionātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu