Foto ⟩ Rīgā gaidāmā hokeja PČ godalgas veidotas Nobela miera prēmijas medaļu kaltuvē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pusotru nedēļu līdz pasaules čempionātam hokejā turnīra orgkomiteja prezentējusi zelta, sudraba un bronzas medaļas, par kurām 16 valstsvienības cīnīsies no 21. maija līdz 6. jūnijam Latvijas galvaspilsētā Rīgā, vēsta organizatori.

Medaļas dizainā izmantots Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) 2021. gada pasaules čempionāta oficiālais logotips - hokeja spēlētājs uz stilizēta hokeja laukuma fona. Logotipa tēma tiek turpināta šķautņu veidā pa medaļas perimetru. Gar medaļas ārmalu turnīra nosaukums IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP un čempionāta norises vieta RIGA LATVIA.

"Medaļas tematikā vēlējāmies izmantot skaidru un spēcīgu hokeja elementu. Ar rezultātu esam ļoti apmierināti. Tāpat neesam aizmirsuši par Latvijas nacionālo simboliku, kas izmantota medaļu lentītēs," sacīja orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis.

Medaļu dizains izstrādāts, cieši sadarbojoties ar Latvijas Monētu nama speciālistiem. Līdzīgi kā viss čempionāta sagatavošanas posms, arī medaļu izstrāde norisinājās triecientempā. Medaļu dizaina izstrādes un saskaņošanas process, kas parasti ilgtu vairākus mēnešus, šoreiz tika operatīvi veikts dažu nedēļu laikā.

"Mēs ar lielu prieku un entuziasmu uzņēmāmies godpilno uzdevumu nodrošināt IIHF pasaules čempionāta apbalvojumu medaļas. Lai arī monētu un medaļu izdošana ir Latvijas Monētu nama specialitāte, šis uzdevums bija liels izaicinājums - galvenokārt ierobežoto termiņu dēļ. Tika pieliktas lielas pūles, lai radītu šo skaisto medaļu dizainu un nodrošinātu to izgatavošanu un savlaicīgu piegādi. Ar rezultātu esam vairāk nekā apmierināti! Esam pārliecināti, ka sportistiem tās patiks un vēl ilgi paliks atmiņā," sacīja Latvijas Monētu nama mārketinga vadītājs Gints Rijnieks.

IIHF 2021. gada pasaules čempionāta oficiālo medaļu kalšanu Latvijas Monētu nams uzticējis Norvēģijas monētu kaltuvei, kurā kalta arī Nobela miera prēmijas medaļa. Šī gada pasaules čempionāta medaļas izcelsies ar īpaši lielu diametru - 10 centimetri un  svērs vairāk nekā 400 gramu.

"Pasaules čempionātā medaļas un trofeja ir viens no gaidītākajiem un emocionālākajiem brīžiem sportā," teica Buncis. "Pēc 17 dienām un 64 spēlēm mēs noskaidrosim, kuras no valstsvienībām šīs medaļas aizvedīs mājās. Lai uzvar labākais!"

IIHF pasaules čempionāta medaļas laureātiem tiks pasniegtas 6.jūnijā, kad "Arēnā Rīga" norisināsies spēles par 1. un 3. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu