NBA klubs Milvoki "Bucks" oficiāli atlaiž Rodionu Kurucu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Milvoki "Bucks" oficiāli no sastāva atbrīvojusi latviešu uzbrucēju Rodionu Kurucu, informē vienība.

Jau pagājušajā nedēļā mediji Ziemeļamerikā un Eiropā ziņoja, ka "Bucks" atlaidīs Kurucu, lai atbrīvotu vietu Elaidžam Braientam. Kurucs trešdien tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kurienes viņu var izraudzīties kāda cita NBA komanda.

Kurucs "Bucks" komandai pievienojās pirms diviem mēnešiem, šajā laikā piecās spēlēs vidēji 6,7 minūtēs gūstot 3,0 punktus. Cēsnieks laukumā devās tad, kad jau bija izšķirts mača iznākums.

23 gadus vecais Kurucs šo sezonu iesāka Bruklinas "Nets" komandā, bet janvāra vidū viņš maiņas darījumā, kurā bija iesaistīta līgas superzvaigzne Džeimss Hārdens, nonāca Hjūstonas "Rockets" vienībā.

Latvijas basketbolists šajā sezonā kopumā 21 spēlē vidēji sešās minūtēs guvis 1,5 punktus un izcīnījis 1,1 atlēkušo bumbu. "Nets" komandā viņš šosezon paguva aizvadīt piecus mačus, bet "Rockets" sastāvā bija laukumā 11 dueļos.

Kurucs "Nets" komandā uzsāka savu trešo sezonu NBA, kur kopumā laukumā devies 131 spēlē, kurā vidēji 16 minūtēs guvis 6,0 punktus, izcīnījis 3,1 atlēkušo bumbu un veicis 0,9 rezultatīvas piespēles.

Salīdzinot ar debijas sezonu, iepriekšējā Kurucs krietni mazāk mačus sāka starta pieciniekā un pavadīja laukumā mazāk minūšu, tādējādi kritās arī viņa rezultativitāte, taču latviešu basketbolists nedaudz uzlaboja savu tālmetienu precizitāti un aizsardzības reitingu.

Regulārajā čempionātā cēsnieks piedalījās 47 spēlēs, no tām deviņās sākumsastāvā, 18 mačus viņš pavadīja uz rezervistu soliņa, bet septiņu cīņu laikā atradās "Nets" fārmklubā attīstības jeb G līgā.

Kopumā viņš vidēji 14,5 minūtēs guva 4,6 punktus, izcīnīja 2,9 bumbas zem groziem un 1,1 reizi rezultatīvi piespēlēja. Izslēgšanas turnīrā viņa spēles laiks tikpat kā nemainījās, latvietim četros mačos gūstot 5,5 punktus, izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas un veicot 0,8 rezultatīvas piespēles.

"Nets" komanda Kurucu izraudzījās 2018.gada drafta otrajā kārtā ar kopējo 40.numuru. Viņš kļuva par sesto Latvijas basketbolistu, kurš draftēts pasaules spēcīgākajā līgā.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam viņš nonāca Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, noslēdzot līgumu līdz 2019.gadam, kuru vēlāk "Nets" izpirka.

ULEB Eirolīgā Latvijas basketbolists savā pēdējā sezonā Eiropā piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guva 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījās 15 mačos, vidēji iemetot 10,6 punktus spēlē.

2017.gada novembrī viņš debitēja Latvijas valstsvienībā, kuras sastāvā laukumā bijis trīs mačos, taču ar lielu spēles laiku nav izcēlies. Kurucs 2014.gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu