Graudiņa: Emocijas, uzvarot NCAA finālturnīrā, bija neaprakstāmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: Vadims Morozovs

Pēc uzvaras Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā pludmales volejboliste Tīna Graudiņa jutusi prieku un lielu atvieglojumu par paveikto, sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) teica sportiste.

Graudiņa kopā ar Dienvidkalifornijas Universitātes komandu "Trojans" (USC) svētdien kļuva par NCAA čempioni.

Meksikas līča piekrastes pilsētā Galfšorsā notikušā finālturnīra titula mačā "Trojans" ar rezultātu 3-1 pārspēja Kalifornijas Universitātes vienību "Bruins" (UCLA).

Finālā pēc pirmajām divām spēlēm rezultāta bija 1-1, bet tad Graudiņa, spēlējot kopā ar amerikānieti Meganu Kraftu, savā mačā ar 2-0 (21:16, 21:17) pārspēja Seiviju Simo un Leksiju Denaburgu, tobrīd panākot 2-1 savai universitātei.

Nedaudz vēlāk citā kortā Džūlija Skoulsa un Semija Sleitere uzvarēja savas konkurents un nodrošināja "Trojans" komandai titulu. Abi USC dueti tika iekļauti turnīra simboliskajā izlasē.

Labāko trijniekā pirmoreiz iekļuva vienas pilsētas komandas: Losandželosas USC, Losandželosas UCLA, Losandželosas LMU (Lojola Merimontas universitāte).

Vairākas NCAA pludmales volejbola čempiones pēcāk karjerā guvušas spilgtus panākumus, bet Graudiņa ir vienīgā NCAA spēlētāja, kura kvalificējusies olimpiskajām spēlēm.

"Emocijas, uzvarot NCAA finālturnīrā, bija tiešām neaprakstāmas. Tās bija citādākas nekā individuālā uzvarā ar Nastju (Anastasija Kravčenoka) vai pārējām Latvijas spēlētājām. Tas prieks tagad tika dalīts ar komandas biedrenēm, tādējādi tas dubultojās un atbalsojās," izjustās emocijas pēc uzvaras sarunā ar LVF atminējās Graudiņa.

"Bija redzams, cik daudz viņām tas nozīmē. Galu galā mēs tik ilgi bijām strādājušas, trīs gadus trenējāmies un centāmies dabūt šo titulu, beidzot tas ir izdevies. Līdz ar to biju ļoti emocionāla, vienkārši tajā brīdī pāri pārvēlās atvieglojuma un prieka vilnis," norādīja pludmales volejboliste.

NCAA čempionēm ir tradīcija izgriezt no tīkla gabalus sev par suvenīru un kopā skriet uz okeānu.

"Visas tās tradīcijas ar svinēšanu ir ļoti jaukas. Tik patīkami ir saglabāt sev piemiņu un atmiņas no šī turnīra, ko noteikti atcerēšos visu mūžu," pārliecināta bija Graudiņa. "Tāpēc forši, ka ir tas tīkls, cepurītes, krekliņi un tā tālāk."

Graudiņa nevēlējās saviem sasniegumiem piešķirt svarīguma pakāpi, taču neslēpa, ka ceļazīmes izcīnīšana uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bijis emocijām bagātākais brīdis līdz šim. Neparakstāmas sajūtas bijušas arī pēc uzvaras Eiropas čempionātā, kā arī nesen NCAA turnīrā.

"Kad mēs spēlējām savu spēli ar Meganu, otrā seta otrajā pusē man bija tāds adrenalīns, visas rokas vienkārši drebēja, īstenībā bija uztraukums," satraukumu finālā atminējās Graudiņa. "Pabeidzām savu maču, bet tad vēl nebiju pārliecināta par USC komandas uzvaru, jo nezināju rezultātus citos laukumos. Kad aizgājām skatīties Semijas un Džūlijas spēli otrajā laukumā, tad sapratu, ka būs - mēs uzvarēsim."

Latvijas pludmales volejbolistes pāriniece Krafta arī ir bloķētāja, tāpēc Graudiņai šosezon nedaudz nācās mainīt savu ampluā. Viņa neslēpa, ka sākumā saprasties bijis grūtāk, taču ar katru nākamo treniņu un spēli, abām sportistēm izdevies uzlabot sniegumu. Graudiņa īpaši izcēla Kraftas darba ētiku un prasmes spēlē pie tīkla, kas viņai atviegloja spēli, kā arī ļāva iemācīties ko jaunu.

"Ir tāda sajūta, ka esmu atklājusi jaunu volejbola aspektu - tas mani iepriecina, jo ļoti mīlu volejbolu. Kā vien labāk varu šo spēli spēlēt, tā es noteikti to vēlos darīt," par sadarbību ar Kraftu teica Graudiņa.

24.maijā Graudiņa kopā ar savu ierasto pārinieci Kravčenoku lidos uz Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu Sočos. Graudiņa līdz tam vēl plāno nedaudz atpūsties un atvadīties no draugiem Losandželosā, jo šī sezona viņai bijusi grūta gan mentāli, gan fiziski.

"Lai spētu funkcionēt un ar pilnu jaudu doties tālāk, man vajag mazliet paņemt laiku sev. Pēc tam būšu Latvijā un ar Nastju trenēsimies Sočiem. Tad jau viss sāksies Pasaules tūrē," tālākos plānus ieskicēja sportiste.

Latvijas izlasi Pasaules tūrē atbalstīs jaunais treneris Gustavo Roča, kā arī viņa asistents brazīlietis Pompilio Merkadante, kurš pievienosies vasaras gaitā. Abi speciālisti ar Latvijas izlases duetu sastrādāsies arī Tokijas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu