Tālmetieni ir modē - Bertāna trāpījums atnes jaunu NBA rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Devīto sezonu pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji labojuši vidēji spēlē trāpīto tālmetienu rādītāju, vēsta "Associated Press".

NBA regulārajā čempionātā paredzētas vēl četras spēļu dienas. Pat ja atlikušajos mačos līdz "play-off" turnīram spēlētāji netrāpīs nevienu tālmetienu, tik un tā līgā šosezon būs jauns rekords regulārajā čempionātā.

Patlaban šosezon NBA komandas vidēji spēlē trāpījušas 12,7 tālmetienus. Līdz šim rekords bija 12,2 tālmetieni, un tas tika sasniegts iepriekšējā sezonā.

Rekords labots devīto sezonu pēc kārtas, tādējādi apliecinot, ka katru gadu arvien vairāk NBA spēlē tiek izpildīti tālmetieni.

Gadījies tā, ka tieši Bertāna trāpījums garantēja, ka šosezon tiks labots NBA rekords. Vašingtonas "Wizards" snaiperis trešdien atzīmējās ar trāpījumu 10 minūtes pirms mača beigām, realizējot šosezon līgā kopumā 26 375. tālmetienu.

NBA čempionātā pēdējo 10 gadu laikā tālmetieni ir modē. To apliecina vēl vairāki rādītāji.

Jūtas "Jazz" šosezon nodrošinājusi NBA rekordu vienas komandas vidēji mačā trāpīto tālmetienu skaitā. Rietumu konferences līdervienība vidēji mačā šobrīd trāpījusi 16,8 trejačus, bet rekords šobrīd pieder Hjūstonas "Rockets" komandai, kas 2018./19. gada sezonā vidēji trāpīja 16,1 tālmetienu. "Jazz" vienībai šosezon regulārajā čempionātā jāaizvada vēl divas spēles, kurās iespējams uzlabot vai pasliktināt rādītāju 16,8 tālmetieni vidēji mačā, taču tas noteikti beigās būs labāks par 16,1.

Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Stefans Karijs šosezon vidēji mačā trāpījis 5,3 tālmetienus. Lai labotu pašam piederošo NBA rekordu (5,1), kas tika sasnigts pirms divām sezonām, viņam atlikušajās divās spēlēs jātrāpa vēl viens trejacis.

Šosezon 13 reizes viens spēlētājs NBA mačā trāpījis vismaz 10 tālmetienus, kas arī ir jauns NBA rekords. Septiņos no 13 gadījumiem vismaz 10 trejačus trāpījis Stefans Karijs.

Pirms šīs sezonas NBA vēsturē bija tikai deviņi gadījumi, kad komanda sezonu pabeidza ar vismaz 13,5 tālmetieniem vidēji spēlē. Šobrīd 11 komandas šosezon vidēji trāpījušas vairāk par trīspadsmit ar pusi trīspunktniekiem. 

10 sezonu laikā vidēji mačā trāpīto trīspunktu metienu skaits NBA ir dubultojies. 2011./12. gada sezonā komandas vidēji trāpīja 6,4 trejačus. 

Šosezon komandas vidēji mačā izpildījušas 34,6 tālmetienus. Iepriekšējā sezonā tika sasniegts jauns rekords - 34,1 tālmetiens. Šī būs 10. sezona pēc kārtas, kad kritīs arī komandu vidēji spēlē izpildīto tālmetienu rekords.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu