Video ⟩ Mejeris ar "Parma" komandu noslēdz dalību šosezon Vienotajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris ceturtdien guva desmit punktus Vienotās līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Permas "Parma" piedzīvoja zaudējumu, tādējādi noslēdzot sezonu, bet Maskavas CSKA bez Jāņa Strēlnieka pieteikumā zaudēja viesos, sērijā ļaujot pretiniekiem panākt 1-1.

"Parma" mājās ar 62:98 (10:22, 20:27, 24:24, 8:25) zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit", kas sērijā uzvarēja ar 2-0.

Mejeris nospēlēja 23 minūtes un četras sekundes, kuru laikā guva desmit punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņš grozā iemeta divus no trim divpunktu un divus no četriem trīspunktu metieniem. Tāpat basketbolists divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem pārkāpumiem un spēli noslēdza ar 13 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Permas komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Eigirds Žukausks, bet uzvarētāju labā 16 punkti Aleksam Poitresam.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē "Zeņit" bija pārāka ar 86:66.

Citā ceturtdaļfināla pārī Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA viesos ar 72:76 (19:19, 20:21, 21:19, 12:17) piekāpās "Ņižņij Novgorod". Sērijā rezultāts ir 1-1.

Strēlnieks nebija iekļauts komandas pieteikumā.

Rezultatīvākais Maskavas vienībā ar 12 punktiem bija Ivans Uhovs, bet mājiniekiem 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Antonam Astapkovičam.

Sērijas izšķirošā spēle notiks sestdien Maskavā.

Trešdien pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea" ar 60:87 piekāpās Kazaņas "Unics".

Izslēgšanas spēlēs neiekļuva Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev"/"Cramo", kas ieņēma desmito vietu, Nursultanas "Astana" vienība ar Ojāru Siliņu, kas finišēja 12.vietā, un Toma Leimaņa un Klāva Čavara pārstāvētā Minskas "Cmoki", kuras treneru korpusā ir arī Edmunds Valeiko, kura noslēdza turnīra tabulu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu