Latvijas hokejisti aizvada pārbaudes spēli ar Šveices valstsvienību (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlase pirms mēneša beigās Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta hokejā aizvada savu pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices valstsvienību.

Spēles "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19. To tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Dienu vēlāk abas izlases otro pārbaudes maču plkst.19 aizvadīs Olimpiskajā sporta centrā (OSC), kurā futbola laukums čempionāta laikā klās ledus kārta.

Aprīļa sākumā Latvijas izlases kandidāti ar 6:1 un 5:1 uzvarēja Latvijas U-18 valstsvienību, kas vēlāk devās uz ASV, lai aizvadītu pasaules čempionātu elites divīzijā. 20. un 21.aprīlī valstsvienība Slovākijā 2:1 "bullīšos" uzvarēja mājiniekus, bet atbildes mačā ar 0:1 piekāpās papildlaikā.

Toreiz uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Renārs Krastenbergs. Viņš ir viens no nedaudzajiem gados jaunajiem hokejistiem, kurš Boba Hārtlija vadībā turpina gatavoties pasaules čempionātam.

7.maijā Latvijas izlases kandidāti "Arēnā Rīga" sadalījās divās komandās un aizvadīja treniņmaču.

Tikmēr Šveices izlase iepriekš aizvadījusi divas oficiālās pārbaudes spēles. Abās ar attiecīgi 3:1 un 1:0 uzvarēta Krievija.

Savā starpā abas izlases pēdējo reizi spēlēja 2019.gada pasaules čempionātā, kurā Šveice bija pārāka ar 3:1. Uzvaras vārtus toreiz guva Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošais talants Niko Hišīrs, bet vienīgos Latvijas izlases vārtus iemeta Miks Indaršis.

Līdzšinējās pārbaudes spēlēs Latvijas izlasi vadīja Artis Ābols, Raimonds Vilkoits un Edgars Masaļskis, bet par valstsvienības kapteini bija iecelts Kaspars Daugaviņš. Galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš aprīļa izskaņā kopā ar Omskas "Avangard" tika kronēts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionu, izlasei pievienojās šī mēneša sākumā. Līdz ar Hārtliju Latvijā ieradās arī palīgi Aldis Āboliņš un Pēteris Groms.

Pirmdien valstsvienības treniņos ar pilnu jaudu strādāt sāka Zviedrijā labu sezonu aizvadījušais centra uzbrucējs Rodrigo Ābols un Šveices čempionātā spēlējošais Ronalds Ķēniņš. Tāpat pēc uzvaras Čehijas ekstralīgā Latvijas izlasei pievienojās aizsargs Renārs Freibergs.

Līdz pat aprīļa beigām treniņnometnē, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlases kandidātu sarakstā atradās 39 hokejisti - 14 aizsargi, 21 uzbrucējs un 4 vārtsargi. Pēdējos treniņos Hārtlija vadībā uz ledus bija aptuveni 30 hokejisti.

Jau iepriekš bija zināms, ka ģimenes pieauguma dēļ Latvijas izlasei čempionātā nevarēs palīdzēt vārtsargs Elvis Merzļikins, bet šonedēļ noskaidrojās, ka talkā nenāks arī Rūdolfs Balcers. Stenlija kausa izcīņas pirmo spēli šonedēļ aizvadīs arī Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins". Gadījumā, ja "Penguins" pārvarēs izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, Bļugera pievienošanās izlasei būs maz ticama.

Kājas muskuļa savainojuma dēļ visu sezonu izlaida Bufalo "Sabres" centra uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Savukārt Šveices izlasē pasaules čempionāta pēdējā sagatavošanās posmā atradās 32 hokejisti, no kuriem četri spēlē NHL, bet vēl astoņi nupat kā spēlējuši vietējā turnīra finālā.

Starp četriem NHL hokejistiem ir aizsargs Jonass Zīgentālers (Ņūdžersijas "Devils") un uzbrucēji Niko Hišīrs ("Devils"), Filips Kuraševs (Čikāgas "Blackhawks"), kā arī Tīmo Meiers (Sanhosē "Sharks").

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu