Rinkevičs/Bedrītis iekļūst Eiropas U-22 čempionāta izslēgšanas spēļu otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas duets Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis piektdien arī otrajā Austrijas pilsētā Bādenē notiekošā Eiropas U-22 čempionāta pludmales volejbolā grupas spēlē izcīnīja uzvaru un sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, kamēr Krista Paegle/Kristīne Briede par spīti zaudējumam iekļuva "play-off" turnīrā.

Nesen spēkus apvienojušie Rinkevičs/Bedrītis, kuriem turnīrā piešķirts piektais numurs, E grupas otrajā spēlē ar 2-0 (21:19, 21:12) uzvarēja francūžus Kalvēnu Aju/Tomu Eltvīzu (21.).

Uzvara otrajā mačā un turku Jusufa Ezdemiru/Nedzemi Aiberka Gilika (12.) neveiksme pret bulgāriem latviešiem nodrošināja pirmo vietu grupā. Rinkevičs/Bedrītis izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas.

Vēlāk viņiem pēdējā grupas spēlē paredzēta cīņa ar turkiem Ezdemiru/Gilliku.

Ceturtdien Latvijas duets turnīra pirmajā spēlē ar 2-0 (21:15, 21:9) sagrāva bulgārus Dimitaru Mehandžijski/Dimitaru Vasiļjevu (28.).

Paegle/Briede pēdējā E grupas spēlē ar 0-2 (19:21, 10:21) piekāpās norvēģietēm - Frīdai Berntsenai un Emīlijei Ulimstadai (21.) - un ieņēma trešo vietu grupā, kvalificēdamās izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai.

Tāpat piektdien pēdējo grupu turnīra spēli aizvadīs pāris Anete Namiķe/Varvara Brailko, kam piešķirts sestais numurs. Duets tiksies ar francūzietēm - Klemensu Vjērā un Lū Guēnu (11.).

Jau ziņots, ka Namiķe/Brailko F grupas pirmajā spēlē ar 2-1 (17:21, 21:15, 15:12) pārspēja šveicietes Maru Bečārtu/Anniku Štēli (27.), bet vēlāk ar 0-2 (11:21, 19:21) piekāpās nīderlandietēm - Raisai Shonai/Emi van Drīlai (22.), kuras jau nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Paegle/Briede pirmajā spēlē ar 0-2 (17:21, 13:21) atzina vāciešu Svenjas Milleres/Annas Lēnas Grīnes (5.) pārākumu, taču vēlāk ar 2-0 (25:23, 21:15) uzvarēja slovēnietes - Asju Šenu/Lanu Zuzeku (12.).

Pamatturnīrā 32 dueti sadalīti astoņās grupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas "play-off" sāks grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas sieviešu un vīriešu duetiem uz Bādeni līdz devušies treneri Aigars Birzulis un Rihards Finsters.

Pagājušogad Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Izmirā piekto vietu izcīnīja Namiķe/Brailko un Rinkevičs/ Stankevičs, bet dalītu devīto - Briede/Paegle un Aišpurs/Bedrītis.

Šajā vecuma grupā Latvijas pludmales volejbolisti ir uzvarējuši divreiz. 2016.gadā Salonikos pirmās finišēja Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet divus gadus vēlāk Jūrmalā - Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu