Neilands: Izstāties no sacensībām, neesot trasē, ir visrūgtāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Publicitātes foto

Izstāties, neesot trasē, ir visrūgtāk, piektdien šosejas riteņbraukšanas komandas "Israel Start - Up Nation" tīmekļa vietnē citēts tās dalībnieks no Latvijas Krists Neilands pēc izstāšanās sestdien no "Giro d’Italia" daudzdienu velobrauciena atceļā uz viesnīcu.

Sestdien pēc veiktā pirmā posma - individuālā brauciena -, kurā sportists ierindojās 105.vietā 184 sportistu konkurencē, atgriežoties viesnīcā, Neilands cieta ceļa negadījumā un salauza labo atslēgas kaulu.

"Biju tik šokēts. Tikko biju labi pabeidzis pirmo - individuālā brauciena - posmu, paņēmu mugursomu no autobusa un devos uz viesnīcu. Es gandrīz sasniedzu viesnīcu, nokrītot uzreiz pēc velosipēdistu celiņa šķērsošanas," komanda citē riteņbraucēju.

"Atskatoties atpakaļ, iespējams, pie vainas bija smagā mugursoma. Jau, atsitoties pret zemi, zināju, ka nav labi. Man nebija jāgaida ārsta apmeklējums, lai zinātu, ka mans "Giro", iespējams, ir beidzies tieši tagad."

Sportistam ir kauns, un incidents turpina viņu vajāt.

"Tev var nepaveikties. Jebkurā laikā tu vari avarēt un zaudēt. Tā ir daļa no amata apraksta," viņš saka. "Taču šī bija daudz rūgtāka tablete, kas jānorij, jo tas notika ārpus sacensībām. Tā ir visgrūtākā daļa."

Neilands šobrīd, atveseļojoties pēc atslēgas kaula operācijas, ir mājās Latvijā, un lielais ekrāns ir ieslēgts, kad notiek "Giro d'Italia" sacensības.

"Es, protams, to skatos. Kā es to nevarētu? Tur ir mani komandasbiedri, un man patīk skatīties, kā viņiem veicas tik labi, bet patiesībā tajā pašā laikā tas man tik ļoti sāp, ka es vēlos ekrānu izslēgt," par savām sajūtām saka riteņbraucējs.

Vēl viņš nožēlo, ka nespēj palīdzēt komandasbiedriem, taču viņu līdzšinējais iespaidīgais sniegums "Giro" ir nedaudz mīkstinājis šo triecienu.

"Esmu tik lepns par viņiem - līdera rozā krekls ir ticis Alesandro de Marki, bet īra Dena Mārtina finišs parāda, cik viņš ir spēcīgs," bilst Neilands, skaidrojot, ka operācija ir noritējusi labi. Jau sestdien sportists pirmo reizi mēģinās trenēties un cer pēc divām nedēļām atkal būt šosejā.

Mērķis ir būt gatavam startam "Tour de France".

Neilands iepriekš šajās sacensībās bija startējis 2018. un 2019.gadā. 2019.gadā riteņbraucējs 17.etapā ierindojās piektajā vietā.

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad norisinās jau 104.reizi.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova izcīnītā otrā un trešā vieta kopvērtējumā attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla kāpis arī dobelnieks Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

Velobrauciens norit no 8. līdz 30.maijam, kad tas finišēs Milānā ar 29,4 kilometru garu individuālo braucienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu