Latvijas hokeja izlases treneris Ābols: Sliktā ziņa ir tā, ka neko neiemetām (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases kandidāti un treneris Artis Ābols.
Latvijas hokeja izlases kandidāti un treneris Artis Ābols. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Sliktais pēc Latvijas hokeja izlases piektdienas pārbaudes mača pret Šveici ir tas, ka mājinieki neguva vārtus, pēcspēles preses konferencē atzina valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija asistents Artis Ābols.

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" notikušajā pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) atzina Šveices valstsvienības pārākumu.

"Zinājām, ka šajā spēlē būs daudz kļūdu, jo gandrīz mēnesi nav spēlēts. Sliktā ziņa ir tā, ka neko neiemetām, neskaitot tos "bullīšus" pašās beigās. Divi ielaistie vārti bija pēc pašu kļūdām standartsituācijās. Treniņš iedod to bildi, kā visam jāizskatās, bet spēle to parāda realitātē. Līdz pirmajai spēlei ir nedēļa, taču no šī mača esam ieguvuši daudz materiāla," skaidroja Ābols.

Latvijas izlase neizmantoja nevienu no saviem vairākumiem, tajā skaitā trešajā periodā, kad vienubrīd spēlēja piecatā pret trijiem.

"Lielajā vairākumā bija vairāk momentu un tur bija jābūt vārtiem. Maiņas ir tapšanas stadijā, tāpēc tikai pāris dienas esam pieskārušies vairākuma izspēlei. Pastiprināta uzmanība vairākumam tiks pievērsta tad, kad būs skaidrs, kādā sastāvā spēlēsim čempionātā," komentēja Ābols.

Latvijas izlases vārtus pirmos divus periodus sargāja Ivars Punnenovs, bet pēdējās 20 minūtēs "cietoksnī" stāvēja Jānis Kalniņš.

"Abi nebija spēlējuši gandrīz mēnesi, tāpēc tāda arī bija doma, ka sāks Ivars un pēc tam tiks spēlēt Jānis. Ja viss būs kārtībā ar Covid-19 protokolu, tad domājams, ka rītdien spēlēs Matīss Kivlenieks," atklāja Ābols.

Tikmēr izlases aizsargs Ralfs Freibergs uzsvēra, ka šajā duelī galvenais bija izpildīt visus Hārtlija uzdevumus un atcerēties to, ko treneris prasa.

"Ātri viss jāsaliek pa plauktiņiem, sākot ar mazākumu, vairākumu, "forčeku", kā spēlēt savā zonā un tā tālāk. Daudz kas no tā nesanāca. Par laimi, rītdien ir vēl viena spēle, kurā varēsim uzlabot savu sniegumu," pauda Freibergs.

Pieredzējušais aizsargs atzīmēja, ka Latvijas izlasei ir vēl rezerves, lai uzlabotu savu sniegumu.

"Piecatā pret trijiem bija momenti, bet neesam vēl viens otru sajutuši. Pret katru komandu ir jāpielāgojas. Rītdien pirms treniņa būs videosapulce, kurā visu izrunāsim. Tā saprašanās nav vienas dienas jautājums," teica Freibergs.

Dienu vēlāk abas izlases otro pārbaudes maču plkst.19 aizvadīs Olimpiskajā sporta centrā (OSC), kurā ierīkots leduslaukums A grupas cīņām.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu