Video ⟩ Porziņģis ar rezultatīvu "double-double" sekmē "Mavericks" uzvaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/ Scanpix

Ar rezultatīvu "double-double" aizvadītās nakts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās Dalasas "Mavericks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 114:110 (31:26, 35:26, 26:31, 22:27) apspēlēja Toronto "Raptors" vienību, kas jau ir zaudējusi izredzes kvalificēties Austrumu konferences "Play-in" turnīram.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 34 minūtes un 22 sekundes. Viņš izpelnījās komandas rezultatīvākā spēlētāja godu, gūstot 21 punktu (6/14 2p., 3/5 3p., 0/0 1p.). Tāpat liepājnieks iekrāja arī desmit atlēkušās bumbas, kā arī divas rezultatīvas piespēles, maču noslēdzot ar lietderību +8, kas bija labākais rādītājs "Mavericks" starta piecieniekā.

Šo spēli latvietis sāka spēka uzbrucēja pozīcijā, jo starta piecinieka centrs šoreiz bija Dvaits Pouels.

Otrs rezultatīvākais spēlētājs "Mavericks" rindās bija slovēnis Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar "triple-double" - 20 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un 10 bumbas zem groziem. 19 punktus, nākot no rezervistu soliņa, pievienoja Džeilens Bransons.

"Raptors", kas, kā jau minēts, ir zaudējusi pat teorētiskas iespējas spēlēt "Play-in" turnīrā, šajā mačā iespēju deva spēlētājiem, kas sezonas gaitā vairāk atradušies uz rezervistu soliņa. Šajā spēlē laukumā nedevās tādi "Raptors" pamatsastāva vīri kā Freds Vanvlīts, Paskāls Siakams, Kriss Bušērs un Kails Laurijs un Ogugua Anunobī.

Rezultatīvākais "Raptors" rindās ar 31 punktu bija Džeilens Heriss, bet 26 punktus pievienoja saspēles vadītājs Malači Flins.

"Mavericks" šobrīd ar 71 mačā iekrātām 42 uzvarām atrodas Rietumu konferences piektajā pozīcijā, sestajā vietā esošo Portlendas "Trail Blazers" apsteidzot par vienu uzvaru. Savukārt no septītajā vietā esošās Losandželosas "Lakers" dalasiešus šķir 1,5 uzvaras.

Ņemot vērā, ka "Mavericks" ir uzvarējusi divas no trim savstarpējām spēlēm pret "Lakers", dalasieši ir nodrošinājuši pozīciju ārpus "play-in" turnīra zonas.

Regulārās sezonas pēdējo maču "Mavericks" aizvadīs naktī uz pirmdienu, plkst. 4 pēc Latvijas laika viesojoties pie Minesotas "Timberwolves".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu