Video ⟩ Oliveira ar otrā raunda nokautu kļūst par 11. UFC vieglā svara čempionu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Čārlzs Oliveira
Čārlzs Oliveira Foto: Reuters/ScanPix

Svētdienas rītā par 11. UFC vieglā svara čempionu kļuva brazīlietis Čārlzs Oliveira.

"UFC 262" cīņu šova galvenie dueļi (main card) sākās ar 65,8 kilogramu divīzijas cīņu, kurā pieredzējušais Edsons Barbosa ar trešā raunda tehnisko nokautu uzveica Šeinu Bērgosu.

Pēc tam oktagonā devās dāmas. 56,7 kilogramu divīzijas cīņā Ketlina Čukagiana pēc tiesnešu lēmuma pārspēja Viviani Arauho. Uzreiz pēc dāmām cīņu aizvadīja 61,2 kilogramu divīzijas cīkstoņi Metjūzs Kristofers Šels un Rodžerio Bontorins. Arī šajā duelī uzvarētājs tika noskaidrots ar tiesnešu lēmumu un pēc cīņas pacelta tika Bontorina roka.

Vakara pirmspēdējā duelī tikās pieredzes bagātais fanu mīlulis Tonijs Fergusons un Beniels Dariušs.

Šajā cīņā trīs raundu garumā parterī dominēja Dariušs, kurš pelnīti arī pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru. Otrā raunda vidū Dariušs izpildīja bīstamu sāpju paņēmienu, sagriežot Fergusona potīti (heelhook), tomēr veterāns, līdzīgi kā cīņā pret Oliveiru, nepadevās un spēja izlauzties no sāpju paņēmiena.

Fergusons cīņas laikā divreiz mēģināja izmantot sev raksturīgo "d'arce" žņaugšanas paņēmienu, bet tas gan augļus nenesa un 37 gadus vecais amerikānis piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

Vakara galvenajā cīņā par vakanto vieglā svara divīzijas čempiona titulu cīnījās Čārlzs Oliveira un UFC nesen ienākušais Maikls Čendlers, kurš ir arī bijušais "Bellator" organizācijas vieglā svara čempions.

Cīņa ilga tikai divus raundus, bet tā bija notikumiem bagāta. Vispirms stājā agresīvāks bija Čendlers, kurš ar labu kreiso "āķi" pārsita brazīlieša uzaci. Uz to Oliveira atbildēja ar mēģinājumu nogāzt pretinieku zemē, taču "iekrita" uz Čendlera giljotīnas žņaugšanas paņēmienu.

Tomēr pieredzējušais džiudžitsa speciālists Oliveira spēja no sarežģītās situācijas izkļūt un pats sāka veidot uzbrukumus parterī. Tomēr Čendleram veiksmīgi izdevās aizstāvēties un aptuveni divas minūtes pirms raunda beigām cīņa atgriezās stājā. Neilgi pēc tam Čendlers vēlreiz trāpīja savu spēcīgo kreiso roku, no kuras iepriekš krita arī Dens Hukers.

Šķita, ka ar to arī cīņa ir beigusies, tomēr Čendlers šajā situācijā izdarīja tieši to, ko, visticamāk, vēlējās Oliveira, satuvinot distanci parterī, kas vairs neļāva izdarīt smagos sitienus, kas sekoja pēc iepriekš minētā kreisā sitiena.

Oliveiram izdevās "izdzīvot" pirmo raundu un otrajā piecminūtē lomas jau bija mainītas. Jau pašā raunda sākumā Oliveira trāpīja savu sitienu ar kreiso roku, kā rezultātā Čendlers tika nosūtīts nokdaunā un brazīlietim ar sitieniem pie būra tikai vajadzēja pārliecināt oktagona tiesnesi par cīņas pārtraukšanu.

Ar šo uzvaru Oliveira kļuva par 11. UFC vieglā svara čempionu. Savas karjeras laikā brazīlietis izcīnījis 31 uzvaru un piedzīvojis astoņus zaudējumus. Turpretim Čendleram šis bija sestais zaudējums 28 cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu