Video ⟩ Karijs otro reizi karjerā kļūst par NBA sezonas rezultatīvāko spēlētāju (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AP/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Stefans Karijs otro reizi karjerā kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

"Warriors" svētdien savā laukumā ar rezultātu 113:101 pārspēja Memfisas "Grizzlies". 

Uzvarētāju sastāvā Karijs guva 46 punktus (3p. 9/22), veica deviņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un pieļāva septiņas kļūdas.

Karijs šosezon 63 mačos vidēji guva 32,0 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas un veica 5,8 rezultatīvas piespēles. un trāpīja 5,3 tālmetienus.

Par sezonas otro rezultatīvāko spēlētāju ar 31,3 punktiem kļuva Dāvja Bertāna komandas biedrs Bredlijs Bīls no Vašingtonas "Wizards".

Karijs iepriekšējo reizi par sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva 2015./16. gadā, kad viņš ieguva arī MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu.

Basketbolists, kurš sasniedzis vismaz 33 gadu vecumu, par sezonas rezultatīvāko spēlētāju nebija kļuvis kopš 1997./98. gada sezonas, kad 35 gadu vecumā Maikls Džordans vidēji guva 28,7 punktus Čikāgas "Bulls" sastāvā.

Karijs karjerā ne tikai divreiz kļuvis par sezonas rezultatīvāko spēlētāju (2016. un 2021. gadā), bet arī divreiz ieguvis regulārā čempionāta MVP balvu (2015., 2016. gadā) un trīsreiz izcīnījis NBA čempionu titulu (2015., 2017. un 2018. gadā).

Karijs patlaban ir otrais labākais trīspunktu metējs NBA vēsturē ar 2823 trāpījumiem. Līderis pagaidām ir Rejs Alens ar 2973 precīziem tālmetieniem.

Karijs ir tikai ceturtais spēlētājs NBA vēsturē, kurš vairāk nekā vienu reizi kļuvis par sezonas rezultatīvāko spēlētāju, ieguvis MVP balvu un izcīnīja NBA čempiona titulu. Pārējie ir Maikls Džordans, Vilts Čemberlens un Karīms Abduldžabars. 

"Warriors" ar 39 uzvarām un 33 zaudējumiem NBA regulāro čempionātu noslēdza astotajā vietā Rietumos. Goldensteitai būs jāspēlē "play-in" turnīrā pret NBA čempioni Losandželosas "Lakers".

Dueļa uzvarētājs iekļūs "play-off", bet zaudētājs par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēļu turnīru cīnīsies pret Memfisas "Grizzlies" un Sanantonio "Spurs" pāra uzvarētājiem. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu