Kofijs nosaukts par labāko aizsardzības spēlētāju; Gailītis - labākais treneris

CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis (centrā)
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis (centrā) Foto: FIBA.com

Par "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) šīs sezonas labāko aizsardzības spēlētāju nosaukts ventspilnieks Kristofers Kofijs, bet starp treneriem par labāko nosaukts "VEF Rīga" stūrmanis Jānis Gailītis, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kategorijās "Gada aizsardzības spēlētājs", "Sezonas papildspēks", "Gada progresējušākais spēlētājs", "Gada menedžeris", "Gada darbs ar sekotājiem" un "Gada treneris" labākos noteica, ņemot vērā klubu viedokli un balsojumus sociālajos tīklos.

Par aizsardzības labāko spēlētāju nosauca "Ventspils" basketbolistu Kofiju, kurš ar vidēji spēlē 2,19 pārtvertām bumbām bija līderis šajā rādītājā. Ar 9,58 bumbām zem groziem viņš šajā rādītājā visā līgā ieņēma trešo vietu, kā arī bija otrs labākais metienu bloķētājs - 1,27 bloķēti metieni vidēji spēlē.

Par labāko treneri atzina Gailīti, starp komandu menedžeriem par labāko nosauca Jāni Laganovski no "Ogres", bet visvairāk enerģiju komunikācijā ar līdzjutējiem ieguldīja "VEF Rīga".

"Sezonas papildspēks" balvu ieguva "vefietis" Aizeja Pinjero, taču visvairāk progresējis šosezon ir "Latvijas Universitātes" pārstāvis Anrijs Miška.

Tāpat trīs kategorijās balvas tika piešķirtas pēc pamatturnīra rezultātiem.

"Visvairāk gūto punktu" balvu ieguva ventspilnieks Māris Gulbis, kura rēķinā vidēji spēlē 16,55 punkti.

Ventspilnieku kapteinim uzvaru sezonas kopvērtējumā nodrošināja vētrainais oktobris, kad pirmajos četros mačos viņa rezultativitāti raksturoja 33, 29, 34 un 31 gūtais punkts. Otrais - "Ogres" pārstāvis Andrē Volkers (15,96), trešais - "vefietis" Kails Olmens (15,25).

Vidēji spēlē 9,08 atlēkušās bumbas izcīnīja "Ogre" spēlētājs Kristaps Dārgais, kas bija labākais sniegums pamatturnīrā, taču Renārs Birkāns ("Liepāja") bija labākais piespēlētājs - vidējo 6,63 piespēles.

Finālsērijas dalībniekiem Mārim Gulbim, Kristoferam Kofijam, Aizejam Pineiro, Jānim Gailītim un basketbola kluba "VEF Rīga" vadībai balvas pasniegs pirmdien, finālsērijas ceturtās spēles laikā. Citiem laureātiem balvas tiks pasniegtas individuāli, ievērojot pandēmijas laika ierobežojumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu