Hokeja izlases treniņus "Daugavas stadiona" ledus hallē varēs uzsākt otrdien

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases kandidāti.
Latvijas hokeja izlases kandidāti. Foto: lhf.lv

Otrdien hokeja izlases sāks treniņus piektdien ekspluatācijā nodotajā "Daugavas stadiona" ledus hallē, kur spēļu dalībnieki gatavosies pasaules čempionātam hokejā, aģentūrai LETA pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš atklāja, ka hokeja izlases no dažādām valstīm ir "izsēdējušas" pašizolācijas termiņu un ir gatavas sākt darbu treniņos pirms pasaules čempionāta. Severs uzsvēra, ka visas hokeja izlases stingri ievēro "burbuļa principu" un cilvēku plūsmas nekrustojās, lai saglabātu drošu Covid-19 vidi.

Kā atzīmēja Severs, čempionātam gatavas arī spēļu arēnas - Olimpiskais sporta centrs un "Arēna Rīga". Arī ledus ir sagatavots čempionāta vajadzībām, bet, kā sacīja Severs, īsto ledus kvalitāti pārbaudīs treniņu process, noslodze uz ledus. Par ledus kvalitāti čempionāta laikā turpinās rūpēties ledus eksperti.

Savukārt par iespējām ļaut čempionātu vērot klātienē pilnībā vakcinētām personām gala lēmumu noteiks Ministru kabinets. Severs norādīja, ka rīcības komitejā par šo jautājumu bija diskusijas, taču nekādu lēmumu nepieņēma, jo esošais Covid-19 regulējums nosaka, ka čempionāts drīkst notikt bez skatītājiem klātienē.

LETA jau ziņoja, ka piektdien ekspluatācijā nodota "Daugavas stadiona" ledus halle.

Kā piektdien aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), inspektori veiktajā pārbaudē "Daugavas stadiona" ledus treniņu hallē konstatēja, ka nepilnības ugunsdrošības jomā ir novērstas un tika sagatavots pozitīvs atzinums par objekta atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Tāpat ziņots, ka marta sākumā valdība atbalstīja piešķirt līdz 3,7 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas izdevumus. No valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" līdz 3 609 736 eiro piešķirts IZM un pārskaitīšanai Latvijas Hokeja federācijai (LHF), savukārt līdz 90 264 eiro piešķir Iekšlietu ministrijai.

Kopējās visa čempionāta organizēšanas izmaksas būs 12 miljoni eiro, kā arī papildu divus miljonus eiro Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) ir rezervējusi Covid-19 drošības protokola prasību nodrošināšanai čempionātā.

Tāpat ziņots, ka IIHF padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu