Sarežģījumi gadsimta boksa cīņai - arbitrs liek Fjūrijam cīnīties pret Vailderu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders
Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders Foto: AP/LETA

Arbitrs jeb šķīrējtiesnesis lēmis, ka Lielbritānijas boksa zvaigznei Taisonam Fjūrijam līdz 15. septembrim jāaizvada cīņa pret ASV pārstāvi Deonteju Vailderu, vēsta ESPN un BBC.

Dienu iepriekš tika paziņots, ka 14. augustā Saūda Arābijā notiks vērienīgais un ilgi gaidītais duelis starp Lielbritānijas boksa supersmagsvariem Taisonu Fjūriju un Entoniju Džošua.

Džošua ir WBA, IBF, WBO un IBO pasaules čempiona jostu glabātājs, bet Fjūrijs ir pašreizējais WBC čempions.

Šī varētu kļūt par gadsimta cīņu, jo supersmagajā svarā absolūtais jeb neapstrīdamais pasaules čempions iepriekšējo reizi tika noskaidrots pirms vairāk nekā 20 gadiem.

Tomēr ir radušies sarežģījumi, jo Fjūrijam iepriekš bija paredzēta triloģija ar Vailderu, taču notika tikai divi no trim dueļiem. Pirmajā bija neizšķirts, otrajā uzvarēja Fjūrijs.

Teorētiski pastāv iespēja, ka Fjūrijs izmaksā kompensāciju Vailderam, lai ASV bokseris atsauc prasību cīnīties arbitra noteiktajā termiņā.

"Mēs negrasāmies maksāt Vailderam, lai viņš atkāptos," ESPN norādīja promouters Bobs Arums, kurš ASV pārstāv Fjūriju.

Viņš arī atklāja, ka Lasvegasā ir rezervēts "Allegiant" stadions, lai 24. jūlijā aizvadītu Fjūrija un Vaildera potenciālo dueli.

Līdz ar to sagaidāms, ka Fjūrijs un Džošua cīnīsies vēlāk nekā augusta vidū. 

"Mēs varam rīkot Fjūrija un Džošua dueli novembrī vai decembrī," norādīja Arums.

BBC un ESPN vēsta, ka Saūda Arābijas pārstāvji likuši galdā aptuveni 120 miljonus eiro (106 miljonus mārciņu pēc BBC informācijas, 155 miljonus dolāru - ziņo ESPN), lai Džošua un Fjūrija duelis notiktu tieši šajā valsti.

31 gadus vecais Džošua izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu, pirmajā tikšanās reizē piekāpjoties Endijam Ruisam no Meksikas.

Savukārt 32 gadus vecā Fjūrija kontā ir 30 uzvaras (21 nokauts) un viens neizšķirts, bet zaudējuma rūgtumu brits vēl nav izjutis.

35 gadus vecais Vailders karjerā izcīnījis 42 uzvaras (41 nokauts), piedzīvojis vienu neizšķirtu un arī vienu zaudējumu.

Daudzi nepacietībā gaida Džošua un Fjūrija dueli, jo pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma izdotos noskaidrot neapstrīdamu pasaules čempionu boksā supersmagajā svara kategorijā.

Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība, laika posmā no 1999. gada 13. novembra līdz 2000. gada 29. aprīlim bija neapstrīdams pasaules čempions supersmagsvaros ar WBC, WBA un IBF organizāciju jostām.

Savulaik leģendārajam Muhamedam Ali un citiem bokseriem pietika ar WBC un WBA jostām, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu supersmagsvaros. Vēlāk kritēriji tika papildināti, Maiks Taisons apvienoja jau trīs jostas - WBC, WBA un IBF.

Savukārt kopš 2007. gada, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, supersmagsvaru bokserim jāizcīna jau četras jostas - WBA, WBC, IBF un WBO tituls, taču nevienam tas pagaidām nav izdevies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu