Bļugera pārstāvētā "Penguins" panāk izlīdzinājumu sērijā pret "Islanders"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda otrdien izcīnīja uzvaru un izlīdzināja rezultātu Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas sērijā.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pārspēja Ņujorkas "Islanders" un panāca neizšķirtu 1-1 sērijā līdz četrām uzvarām.

Uzvarētāju labā vārtus guva amerikānis Braiens Rasts un kanādietis Džefs Kārters, bet pretiniekiem vienīgo precīzo metienu izpildīja kanādietis Džošs Beilijs.

Par spēles pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju atzina "Penguins" kanādiešu vārtsargu Tristanu Džeriju, kurš atvairīja 37 no 38 metieniem (97,4%).

Tikmēr otrā laukuma galā "Islanders" ripu ķērājs krievs Semjons Varlamovs tika galā ar 43 no 45 metieniem (95,6%).

Bļugers laukumā pavadīja 13 minūtes un 25 sekundes (28 sekundes skaitliskajā mazākumā), ar rezultativitāti viņš neizcēlās, taču spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas hokejists divreiz meta pa vārtiem, divreiz atņēma pretiniekiem ripu, kā arī uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem. Bļugers spēlei bija pieteikts ceturtās maiņas centra uzbrucēja pozīcijā.

Traumas dēļ arī otrajā "play-off" spēlē "Penguins" komandai nevarēja palīdzēt viens no tās līderiem krievs Jevgeņijs Malkins.

Nākamā spēle pēc Latvijas laika notiks plkst. 2.00 naktī uz piektdienu, 21. maiju.

Sērijas uzvarētāji Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā spēkosies ar Vašingtonas "Capitals" vai Bostonas "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu