Freimanis Igaunijas čempionāta simboliskajā izlasē, Štelmahers - labākais treneris

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Tairo Lutter

Igaunijas kluba Raplas "Avis Utilitas" Latvijas basketbolists Roberts Freimanis iekļauts Igaunijas čempionāta sezonas simboliskajā pieciniekā, bet Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienības galvenais treneris Roberts Štelmahers atzīts par sacensību labāko treneri, trešdien savā "Instagram" kontā vēsta Igaunijas Basketbola federācija.

"Kalev"/"Cramo" ar Štelmaheru un Akseli Vairogu pie kluba stūres un Jāni Kaufmani laukumā finālsērijā ar 3-1 pieveica "Parnu Sadam", Tallinas klubam izcīnot trešo trofeju šosezon pēc uzvaras "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempionātā un Igaunijas kausa izcīņā.

Štelmahera ieguldījums komandas panākumos novērtēts ar Igaunijas čempionāta labākā trenera nosaukuma piešķiršanu.

Savukārt bronzas medaļu "Avis Utilitas" sastāvā izcīnīja komandas kapteinis Freimanis, ceturto vietu atvēlot Jura Umbraško vadītajai Rakveres "Tarvas" komandai, kuru pārstāv Kristaps Gludītis.

Freimaņa nopelni bronzas medaļas izcīnīšanā novērtēti ar iekļaušanu līgas simboliskajā pieciniekā.

Bez viņa labāko pieciniekā iekļauti arī trīs "Kalev"/"Cramo" spēlētāji - Markuss Kīns, Janari Joesārs un Devins Tomass, kā arī "Parnu Sadam" spēlētājs Edons Mačhuni.

Iepriekšējā reize, kad kāds no Latvijas spēlētājiem tika iekļauts Igaunijas čempionāta simboliskajā pieciniekā, bija 2012./2013.gada sezona, kad tādu atzinību izpelnījās Rakveres "Tarvas" vieglais uzbrucējs Juris Umbraško.

2020.gada pavasarī čempions Covid-19 epidēmijas dēļ netika noskaidrots, bet četrās iepriekšējās sezonās uzvarētāju kausu virs galvas nemainīgi cēla "Kalev"/"Cramo" basketbolisti. Tallinas klubs, kas šosezon uzvarēja arī Igaunijas-Latvijas basketbola līgā, par ziemeļu kaimiņu čempionu kronēts 12 reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu