LOK aicina ieviest viena kanāla finansēšanas modeli sporta veidu federācijām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Olimpiskā komiteja
Latvijas Olimpiskā komiteja Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja (Facebook)

Latvijas Olimpiskās komiteja (LOK) nosūtījusi Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) priekšlikumus Sporta politikas pamatnostādnēm, kuros rosina no 2023.gada realizēt viena kanāla finansēšanas modeli Olimpiskajām un neolimpiskajām federācijām atsevišķi.

LOK mārketinga dienesta vadītāja Dace Gulbe informēja, ka tas nodrošinās, ka viena sporta veida federācija saņem valsts budžeta finansējumu tikai no viena finanšu avota.

"Mūsu priekšlikums nodrošinātu sportam atvēlēto valsts budžeta līdzekļu mērķtiecīgāku izlietojumu, skaidri definējot sasniedzamus rezultātus un mērķus, vienlaikus pastiprinot finanšu plūsmas kontroli un caurspīdīgumu. Līdz ar to viena sporta organizācija saņemtu finansējumu tikai no viena avota, un tā varētu precīzi plānot savu budžetu, nodrošinot tā konsolidāciju un caurspīdīgumu," skaidro LOK prezidents Žoržs Tikmers.

Šis priekšlikums paredzot arī to, ka skaidri tiek nodalīts Olimpisko, neolimpisko un pielāgotā sporta federāciju finansējums.

Tāpat LOK atkārtoti lūdz papildināt dokumentu ar konkrētu rīcību attiecībā uz Bobsleja un kamaniņu trasi Siguldā, izstrādājot un īstenojot tās rekonstrukcijas projektu, lai nodrošinātu turpmāku trases atbilstību izvirzītajām starptautiskajām prasībām.

LOK arī aicina formulēt dokumentā attieksmi pret Murjāņu Sporta ģimnāzijas attīstību, izvērtējot tās esošo darbību, sporta disciplīnu efektivitāti Latvijas sporta kartē, audzēkņu reālo potenciālu kļūt par sporta izcilībām, piedāvājot sadarbībā ar augstākās izglītības iestādēm duālās karjeras iespējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu