Debitants Krastenbergs: Hārtlijs atgādina, ka ir jātēmē augstāk

CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Krastenbergs
Renārs Krastenbergs Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas hokeja izlases debitants Renārs Krastenbergs preses konferencē mediju pārstāvjiem izteicās, ka valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs hokejistus pasaules čempionātā Rīgā noskaņo cīnīties par medaļām. 

Piektdien plkst.20.15 Latvijas izlase savā pirmajā 2021.gada pasaules čempionāta spēlē tiksies ar titulēto Kanādu.

"Man šī būs pirmā pieredze. Esmu priecīgs. Šodien [ceturtdien] pēdējo dienu gatavojamies, bet rīt jau sākam [čempionātu]," pēc treniņa preses konferencē teica turnīra debitants Latvijas izlasē Renārs Krastenbergs.

Latvijas izlase šonedēļ aizvadīja savu pirmo treniņu jaunajā "Daugavas" stadiona ledus hallē. Hokejists uzsvēra, ka hallē ledus kvalitāte bijusi laba, un arī telpas, kas nākotnē tiks izmantotas izlases vajadzībām, uzbūvētas ļoti augstā līmenī.

Debitants Krastenbergs treniņos pirms čempionāta iespēlēts vienā virknējumā ar centra uzbrucēju Oskaru Batņu un Rihardu Mareni.

Viņš uzsvēra, ka pirmā pretiniece Kanādas izlase Latvijā ieradusies ar labu sastāvu, tomēr starp hokejistiem nav spožu NHL zvaigžņu, kā tas bijis citos čempionātos.

"Kanādieši uz Rīgu atbraukuši ar diezgan jaunu sastāvu un bez skaļiem uzvārdiem. Tas gan nenozīmē, ka komanda nav spēcīga," pirmos pretiniekus raksturoja Krastenbergs.

Latvijas hokejisti Rīgas "burbulī" devās svētdien, kad visi ieradās "Radisson Blu Latvija" viesnīcā, lai turpmākās pāris dienas pavadītu pašizolācijā istabiņās. Kopš otrdienas izlase aizvada ledus treniņus.

Pirmajā treniņā hokejisti izpelnījušies kritiku no galvenā trenera Boba Hārtlija, kurš nebija apmierināts ar hokejistu pašatdevi.

"Visa komanda un treneru kolektīvs noteikti tēmē augstāk. Jau iepriekš esam spēlējuši ceturtdaļfinālos, tāpēc treneris Hārtlijs atgādina, ka ir jātēmē augstāk, lai cīnītos par medaļām. Domāju, ka esam gatavi cīnīties ar pilnu atdevi, un rezultāts būs mums labvēlīgs," pozitīvi noskaņots par Latvijas izlases sniegumu čempionātā bija Krastenbergs.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu