Kalvītis par skatītāju klātbūtni PČ hokejā: Ir jāiemācās sadzīvot ar Covid-19 (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasaules čempionāta hokejā organizētāji visveiksmīgāk spētu izkontrolēt biļešu pārdošanu personām ar negatīviem Covid-19 testiem, savukārt mehānismu, kā pārliecināties, ka biļetes pircējs tiešām ir pārslimojis Covid-19 vai pret to vakcinējies, pašlaik vēl nav, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijai atzina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Kalvītis norādīja, ka čempionāta rīkotājiem nav tiesību un iespēju pārbaudīt katra skatītāja slimības vēsturi - to drīkst tikai ārsts. Attiecīgi pie biļešu pārdošanas šādu pārbaudi nespētu veikt ne personām, kuras ir pārslimojušas ar Covid-19, ne tām, kuras ir vakcinētas pret vīrusu. Līdz ar to, lai pārbaudītu skatītāja drošību pret Covid-19, rīkotāji varētu pārbaudīt tikai testu, kas veikts ne vēlāk kā 48 stundas pirms spēles apmeklējuma.

LHF vadītājs pieļāva, ka pozitīva politiķu lēmuma gadījumā biļetes uz hokeja spēlēm varētu sākt tirgot diennakts laikā.

LHF prezidenta ieskatā, čempionātam vajadzētu norisināties ar skatītājiem. Viņš atkārtoti atzīmēja, ka LHF bija izstrādājusi scenāriju, kas paredzēja konkrētus soļus čempionāta norisei ar skatītājiem klātienē. Kalvītis mudināja atļaut skatītājus, jo esot jāiemācās sadzīvot ar Covid-19. Lēmums par skatītāju atļaušanu spēļu arēnās būtu praktisks lēmums, kas ļautu iemācīties sadzīvot ar pandēmija vīrusu, klāstīja bijušais politiķis.

Kalvītis atzīmēja, ka daudzas valstis mēģina sadzīvot ar Covid-19, atļaujot rīkot arvien plašāku pasākumu loku. Arī Latvijas politiķiem šis ir "drosmes jautājums", lai Latvijā atļautu pasaules hokeja čempionātu ar skatītājiem. "Šī drosme ir nepieciešama un tas ir jādara," mudināja LHF prezidents.

Saeima ceturtdien pēc garām debatēm uzdeva valdībai izstrādāt kārtību, lai pret Covid-19 vakcinētajiem un slimību nesen pārslimojušajiem ļautu klātienē vērot pasaules hokeja čempionātu Rīgā.

Saeima atbalstīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izstrādāto lēmumprojektu, kas uzdot Ministru kabinetam "nekavējoties izstrādāt kārtību", kādā pasaules hokeja čempionāta spēles klātienē drīkstētu apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 un ir pagājis nepieciešamais vairāku nedēļu laiks, lai būtu izveidojusies imunitāte, un personas, kuras var dokumentāri pierādīt Covid-19 pārslimošanu.

Sākotnēji figurēja iecere uz spēlēm ļaut laist arī personas ar negatīviem Covid-19 testiem, kas izsauca vislielāko veselības nozares pretreakciju, jo testi negarantē nesaslimšanu ar Covid-19, taču lēmumā šī personu grupa nebija iekļauta.

Saeimas lēmuma realizēšana, kad tas varētu tikt īstenots, tagad atkarīgs no valdības turpmākajiem lēmumiem. To ietekmēs, kurā dienā tiks sasaukta nākamā valdības sēde.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu