Latvijas volejbola izlase piekāpjas Igaunijai arī otrajā pārbaudes spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu volejbola izlase
Latvijas vīriešu volejbola izlase Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas vīriešu izlase volejbolā piektdien Tartu arī otrajā no trim draudzības spēlēm piekāpās Igaunijai.

Latvija piekāpās Igaunijai ar 0-3 (23:25, 23:25, 24:26).

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) preses dienests ziņo, ka Latvijas izlase devās laukumā šādā sastāvā: Toms Švans, Jānis Medenis, Kristaps Šmits, Edvīns Skrūders, Gustavs Freimanis, Kristaps Platačs, Vladislavs Blumbergs, Renārs Pauls Jansons un "libero" Romāns Saušs.

Pirmajā pārbaudes spēļu dienā "libero" pozīcijā spēlēja Ingars Ivanovs, savukārt šodien viņa vietā spēkus izmēģināja Saušs, kurš parasti darbojas kā otrā tempa uzbrucējs.

Pirmā seta sākumā labāk veicās Latvijai, panākot arī četru punktu pārsvaru (11:7). Igaunija ar četriem punktiem pēc kārtas apsteidza Latviju, kad Latvijas komandai uz tablo bija 15 punkti, un vinnēja setu pēc Merta Tammearu uzbrukuma ar 25:23.

Otrajā setā vadībā izvirzījās igauņi, bet pēc lieliskas Blumberga serves Latvija panāca 10:8 savā labā. Turpinājumā laukumā ritēja līdzīga cīņa, rezultāta starpībai abos virzienos svārstoties pāris punktu robežās, taču atkal pēc Tammearu uzbrukuma ar 25:23 pārāki bija igauņi.

Trešo setu vadībā uzsāka mājinieki, bet pēc Gustava Freimaņa došanās laukumā tieši viņš ar bloku panāca neizšķirtu 4:4, tūlīt pievienojot vēl dažus rezultatīvus uzbrukuma sitienus. Latvieši vadībā nebija ne reizi, taču mājinieku pārsvars bija neliels, lielāko pārsvaru panākot ar rezultātu 12:9.

Pēc 12:11 gan igauņi guva trīs bezatbildes punktus, liekot pieprasīt pārtraukumu Latvijas izlases galvenajam trenerim Avo Kēlam. Latvieši atspēlējās, pirmo reizi setā izvirzoties vadībā ar 19:18. Tomēr arī šo setu nācās zaudēt galotnē - 24:26, izšķirošo punktu gūstot Andri Aganitam.

Pēc oficiālās treniņspēles beigām tika aizvadīts vēl viens sets, kurā tikās rezervisti. Tajā pārliecinoši no seta sākuma līdz beigām labāki bija un ar 25:18 uzvarēja Igaunijas volejbolisti, pēdējo punktu mačā uzbrukumā gūstot Martam Nāberam.

LVF preses dienests ziņo, ka Latvijas izlases rindās piektdien rezultatīvākais bija Šmits ar 15 punktiem. Švans guva 12 punktus, tostarp trīs - blokā, Platačs sakrāja desmit punktus, bet pretinieku komandā lielāko punktu ražu sakrāja Tammearu - 18 punkti. Medenis spēlēja arī neoficiālajā papildu setā un kopumā četros setos guva 11 punktus.

Latvijas izlasē Eiropas Zelta līgas sacensību ciklā atpūta iedota Hermanam Egleskalnam un Denisam Petrovam, Tartu savainojuma dēļ nevar spēlēt Atvars Ozoliņš, bet Renārs Pauls Jansons un Gustavs Freimanis pēc matemātikas eksāmena ieradās Tartu īsi pirms spēles.

Tiek plānots, ka sestdien plkst.11 notiks vēl viena neoficiāla treniņspēle, pēc kuras Latvijas valstsvienība dosies mājupceļā.

Jau nākamās nedēļas nogalē Latvijas izlase Tartu atkal dosies laukumā, jo tur notiks Eiropas Zelta līgas pirmā riņķa sacensības ar Latvijas, Igaunijas, Spānijas un Beļģijas līdzdalību.

Eiropas Zelta līgas grupu turnīra sacensības vīriešiem notiks no 28.maija līdz 6.jūnijam, aizvadot divus apļus sabraukumos. Vispirms komandas tiksies Tartu, bet otrajā riņķī - Liepājā. Finālčetrinieka cīņas Beļģijas pilsētā Kortrijkā ieplānotas 19. un 20.jūnijā.

Savukārt Eiropas čempionāta finālturnīrs, kurā 24 komandu visū pēc 26 gadu pārtraukuma būs arī Latvijas izlase, plānots no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Igaunijā, Somijā, Čehijā un Polijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu