Freibergs: Spēlei pret Kanādu gatavojāmies pusotru mēnesi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Pēc Mika Indraša precīzā metiena pusotru sekundi līdz pirmā perioda beigām Latvijas hokeja izlasi pārņēmusi sajūta, ka pirmo reizi Kanādas valstsvienību tiešām varētu uzvarēt, pēc spēles preses konferencē pauda aizsargs Ralfs Freibergs.

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Kanādu.

Latvijas hokejisti Kanādu, kas Rīgā ieradusies ne optimālajā sastāvā, pārspēja pirmo reizi vēsturē.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Miks Indrašis un Oskars Batņa, bet divreiz rezultatīvi asistēja Ronalds Ķēniņš. Vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja visas pretinieku mestās ripas, neitralizējot 38 metienus.

"Sajūtas pēc uzvaras ir ļoti labas. Spēli iesākām enerģiski un spēlējām vienkārši, kā arī nebaidījāmies spēka spēles" panākuma atslēgu atklāja uzbrucējs Ķēniņš.

"Izdarījām savu darbu skautingā. Šai spēlei gatavojāmies pusotru mēnesi, tāpēc aptuveni zinājām, ko viņi darīs... Kanādas izlase iepriekš nebija aizvadījusi nevienu pārbaudes spēli, tāpēc, visticamāk, vēl nav saspēlējusies," par pretinieku spēli laukumā teica aizsargs Ralfs Freibergs.

Pusotru sekundi līdz pirmā perioda beigām pirmos vārtus spēlē guva Miks Indrašis. Freibergs uzsvēra, ka šis "gols" bijis ļoti nozīmīgs spēles tālāko notikumu attīstībā.

"Kad pirmie iemetām vārtus, ieguvām ļoti lielu pārsvaru. Miks epizodi noslēdza ar precīzu metienu, bet lielāko darba šajos vārtos paveica Ronalds," uzsvēra Freibergs. "Pēc šiem vārtiem sajūtām, ka varam uzvarēt spēli."

"Latvijas izlases uzvarētās spēlēs 99% darbu paveikuši vārtsargi. Šodien Matīss nospēlēja neticami, nedodot kanādiešiem nevienu iespēju," Kivlenieka nozīmi uzvarā izcēla Čehijas čempionāta uzvarētājs Freibergs. "Mēs vēl nekad iepriekš pasaules čempionātos nebijām uzvarējuši Kanādu, tāpēc šis panākums mums ir īpašs."

Ķēniņš norādīja, ka nākamajai spēlei pret Kazahstānu Latvijas izlase gatavosies tāpat kā pirmajam mačam ar Kanādu. Viņš pieļāva iespēju, ka komanda pēc spēles vakariņās nedaudz atzīmēs vēsturisko panākumu.

"Arēnā Rīga" piektdien Latvijas izlases pirmajā spēlē tribīnēs valdīja liels klusums. Fanu ovācijas īpaši pietrūka pēc vārtu guvumiem vai bīstamām epizodēm pie kanādiešu vārtiem. Ķēniņš atklāja, ka skaļie saucieni visvairāk trūkuši pēc spēles beigu sirēnas.

Kivlenieks tika atzīts par labāko Latvijas izlasē, bet pretiniekiem šo godu izpelnījās uzbrucējs Konors Brauns.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas šogad nepametīs elites divīziju.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu