Hārtlijs: Komanda paveica lielisku darbu (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: hawk.ru

​Latvijas izlases viena no panākuma atslēgām pret Kanādas valstsvienību bija vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka sniegums pirmajā periodā, taču arī pārējā komanda paveikusi lielu darbu, lai piektdien izdotos izcīnīt vēsturisku panākumu, pēc spēles preses konferencē pauda galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Kanādu.

Latvijas hokejisti Kanādu, kas Rīgā ieradusies ne optimālajā sastāvā, pārspēja pirmo reizi vēsturē.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Miks Indrašis un Oskars Batņa, bet divreiz rezultatīvi asistēja Ronalds Ķēniņš. Vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja visas pretinieku mestās ripas, neitralizējot 38 metienus, un ieguva Latvijas izlases labākā spēlētāja godu.

Kivlenieks vietu vārtos spēlē pret Kanādas izlasi nopelnīja ar labu sniegumu pārbaudes mačā pret Šveici. Hārtlijs norādīja, ka treneru kolektīvs par vārtsargu piektdienas spēlē vienojies jau vairākas dienas iepriekš. Tāpat treneris nevairījās paslavēt vārtsargu, norādot, ka viņš ļoti progresējis pēdējo gadu laikā, ko arī demonstrējusi stabilā spēle visu 60 minūšu garumā.

"Pēdējos treniņos pirms čempionāta daudz runājām par atklāšanas spēli pret Kanādu. Pirms spēles runāju ar Matīsu.. Mači pret hokeja lielvalstīm vienmēr ir izaicinājums, jo tev jārāda izcils sniegums," pēc vēsturiskās uzvaras pār Kanādu teica Hārtlijs. "Pirmajā periodā Matīss mūs noturēja spēlē."

"Gūt vārtus pirmajiem bija ļoti būtiski, jo nevēlējāmies dzīties pakaļ komandai, kuras rīcībā ir gados jauni un talantīgi hokejisti," Mika Indraša vārtu guvuma nozīmīgumu izcēla Hārtlijs. "Zinājām, ja kanādieši pirmie iegūs pārsvaru, spēles temps noteikti pieaugs."

"Indraša vārti pirmā perioda izskaņā un Oskara Batņas pielabotā ripa otrajā trešdaļā mums nelika domāt, ka esam ieguvuši drošu pārsvaru. Zinājām, ka kanādieši sāks spēlēt aktīvāk, tāpēc sagatavojāmies spēlei aizsardzībā. Komanda paveica lielisku darbu," Latvijas izlases spēlētājus slavēja galvenais treneris.

Rūgtums no spēles palicis tukšo tribīņu dēļ. Hārtlijs norādīja, ka būtu ļoti vēlējies piedzīvot atmosfēru "Arēnā Rīga" pēc vēsturiska panākuma pret Kanādu. Viņš bija pārliecināts, ka ar fanu ovācijas arēnai norautu jumtu.

Hārtlijs neslēpa, lai arī pirms turnīra aizvadītas vien četras pārbaudes spēles, tās noteikti palīdzēja uzlabot sniegumu. Viņš par to ar komandu runājis arī pirms spēles ar Kanādu, kas pasaules čempionātam Rīgā sagatavojās bez pārbaudes mačiem.

"Komandas no Ziemeļamerikas vienmēr bijušas pazīstamas ar to, ka sagatavošanās posmā aizvada vien pāris treniņus un iztiek bez pārbaudes spēlēm. Hokejs ir komandas sporta veids, tāpēc jāizveido savstarpēja sapratne," sagatavošanās periodā paveikto izcēla Hārtlijs. "Man gan nav šaubu, ka turnīra gaitā Kanādas izlase savu sniegumu krasi uzlabos."

Latvijas izlases galvenā trenera vērtējumā Kanādas izlase neaizvadīja sliktu spēli. Bijis redzams, ka hokejisti vilcinās ar lēmumu pieņemšanu, kas nozīmē, ka vēl nav izveidojusies savstarpējā ķīmija.

"Uzvarēt Kanādu - manu dzimto valsti - nekad nav bijis īpaši svarīgi. Esmu Latvijas izlases galvenais treneris un koncentrējos darbam ar šo grupu. Priecājos, ka izdevās izcīnīt uzvaru. Komandā ir vairāki līderi, un arī Latvijas Hokeja federācija mani vienmēr atbalstījusi," par spēles nozīmīgumu teica Hārtlijs. "Būtiskākais, ka turnīru iesākām ar uzvaru, un to pašu lūkosim atkārtot spēlē pret Kazahstānu."

Sestdienas spēles pretinieku komandas - Kazahstānas - kodolu veido hokejisti no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Nursultanas "Baris". Hārtlijs vairākus no hokejistiem iepazinis KHL, tāpēc turnīra otrajā spēlē sagaida nepiekāpīgu cīņu no pretinieku puses.

"Mums būs jāpārgrupējas un jāatgūst spēki, jo priekšā gaidāma vēl viena augsta tempa spēle," sestdien gaidāmo spēli raksturoja Latvijas izlases stūrmanis.

Hārtlijs neslēpa, ka pirms turnīra analizētas pagājušo čempionātu grupu turnīra spēles un rēķināts nepieciešamais punktu skaits, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Komandas iekšienē nosprausts mērķis izcīnīt 12 punktus.

"Pagājušajos čempionātos iekļūšanai ceturtdaļfinālā pieticis ar 11-13 punktiem. Vēlāmies iegūt vismaz 12. Kad iekļūsti izslēgšanas turnīrā, katra spēle ir no svara. Notikt var jebkas," par izlases mērķiem stāstīja galvenais treneris.

"Pirmā spēle uzvarēta, bet sešas vēl priekšā. Esam labi iesākuši - tāpat arī jāturpina," piebilda Hārtlijs.

 

Latvijas hokeja izlase piektdien uzsāka savu 24.pasaules čempionātā augstākajā divīzijā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu