Video ⟩ "Grizzlies" kā pēdējā iekļūst NBA "play-off" turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dža Morants Memfisas "Grizzlies" labā piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-in" turnīra spēlē guva 35 punktus, pagarinājumā pārspējot Goldensteitas "Warriors" komandu un Memfisas vienībai kā pēdējai iekļūstot "play-off" spēlēs.

Goldensteitas "Warriors" mājās pagarinājumā piekāpās Memfisas "Grizzlies" ar 112:117 (29:30, 20:32, 24:16, 26:21, 13:18).

Uzvarētāju labā Dža Morants guva 35 punktus, kā arī sakrāja pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, četrreiz pārķēra bumbu, bet piecreiz arī kļūdījās.

Septiņi Moranta komandasbiedri sakrāja no deviņiem līdz 14 punktiem. Lietuvietim Jonam Valančūnam šajā spēlē tika deviņi punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Pēc 107:109 viesi guva septiņus punktus pēc kārtas, Morantam ar diviem divpunktu metieniem 4,5 sekundes pirms mača beigām panākot 114:109.

"Grizzlies" pirmo reizi četru gadu laikā iekļuva izslēgšanas spēlēs, bet "Warriors" sezona ir beigusies.

"Tie ir metieni, kādus vēlos iemest," sacīja Morants, kuram tika ar karjeras rekords - pieci spēlē iemesti trīspunktu metieni. "Man patīk spēlēt zem spiediena. Tad es uzlaboju savu spēli. Biju ļoti pārliecināts par sevi."

Jaunā "Grizzlies" vienība "play-in" turnīrā uzvarēja divās spēlēs pēc kārtas, trešdien pieveicot Sanantonio "Spurs" ar 100:96, un "play-off" pirmajā spēlē svētdien Soltleiksitijā stāsies pretī NBA pamatturnīra labākajai komandai Jūtas "Jazz".

Šī bija otrā abu komandu tikšanās sešu dienu laikā, 2019./2020.gada sezonas līgas labākajam debitantam Morantam palīdzot revanšēties par 101:113 zaudējumu "Warriors" pēdējā pamatturnīra spēlē.

Ar 21 gadu veco Morantu priekšgalā "Grizzlies" pēdējo desmit gadu laikā ir jaunākā NBA komanda pēcsezonā.

"Warriors" cieta otro zaudējumu divās "play-in" spēlēs, pirmajā ar 100:103 atzīstot Losandželosas "Lakers" pārākumu. Losandželosas klubs "play-off" pirmajā kārtā tiksies ar Fīniksas "Suns".

"Warriors" rindās pamatturnīra vērtīgākā spēlētāja titula kandidāts Stefens Karijs bija rezultatīvākais ar 37 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, taču arī septiņām kļūdām. Endrū Viginss iemeta 22 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem, bet 19 punktus guva Džordans Pūls. Savukārt pie "triple-double" tika Dreimonds Grīns, kurš 11 punktiem pievienoja 16 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

"Mēs bijām divu ceturto ceturtdaļu attālumā no septītā vai astotā numura izslēgšanas spēlēs," sacīja Karijs. "Ir sarūgtinoši, ka šīs ir beigas un tā mēs esam izstājušies."

"Mēs labprāt būtu iekļuvuši izslēgšanas spēlēs un mēģinājuši tikt tik tālu, cik varam," sacīja "Warriors" treneris Stīvs Kers. "Tas tiešām ir satriecošs veids, kā izstāties, divās spēlēs pēc kārtas saņemot tādus sitienus. Mēs jutām, ka iepriekšējā cīņā mēs kontrolējām notikumus laukumā un zaudējām, un ka mēs nekontrolējām notiekošo laukumā šodien, taču vienalga varējām uzvarēt."

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu