Skujiņam goda pjedestāls Andalūzijas tūres pēdējā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Ar dramatiskiem notikumiem noslēdzies Andalūzijas daudzdienu velobrauciens. Latvietis Toms Skujiņš tūres noslēdzošajā posmā izcīnīja augsto trešo vietu, bet kopvērtējumā carnikavietis ieņēma piekto pozīciju, nopelnot sev un Latvijai 90 UCI pasaules ranga punktus. Šis šogad bija arī pirmais UCI līmeņa goda pjedestāls kādam no Latvijas riteņbraucējiem.

Andalūzijas daudzdienu velobrauciens sestdien noslēdzās ar 107 kilometru garu posmu. Svelmainajos laika apstākļos izšķirošs bija noslēdzošais kāpums, uz kuru pēc iespējas „svaigāki” tika virzīti komandu līderi, kuri cīnās par kopvērtējuma rezultātu. Skujiņš, kurš kopvērtējumā ieņēma augsto piekto vietu, bija „Trek – Segafredo” galvenā cerība. Latvietis no līdera Migela Angela Lopesa („Movistar”) atpalika par 1 minūti un 47 sekundēm.

Pēc dienas atrāviena likvidēšanas sākās ļoti aktīva cīņa pirms izšķirošā kāpuma. Komandas pa vienam upurēja savus braucējus, lai tiktu turēts augsts temps. Noslēdzošais kalns bija 3,4 kilometrus garš, bet tā vidējā stāvuma pakāpe sasniedza 5,4 procentus.

Kāpuma pēdējais kilometrs bija izteikti stāvāks (8 procenti). Ļoti augstu tempu vēl pirms kāpuma turēja „Ineos” vīri, kuru līderis šajās sacensībās ir brits Ītans Heiters. Maksimāli Tomam palīdzēja viņa „Trek – Segafredo” komandas biedri.

Tuvojoties finišam, vadību līderu grupiņā uzņēmās austrāliešu komandas „BikeExchage” braucēji. Skujiņš, kurš nav liels karstuma mīlis, spēja labi turēties līderu pulkā. Viss izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Lieliski to iesāka Heiters, tomēr viņu pēdējos metros apsteigt metās Krista Neilanda komandas biedrs Darlijs Impejs („Israel Start – Up Nation”). Impejs uzņēma labu ātrumu, bet tad izlēma mainīt trajektoriju. Šādam pavērsienam gatavs nebija Roberts Stanards („BikeExchange”). Abi sportisti sadūrās un krita tieši pirms finiša līnijas.

Uzvarēja Heiters (02:27:12). Otrā vieta vācietim Filipa Valslēbenam. Tikmēr trešajā vietā finišēja Skujiņš. Tomam šis bija pirmais UCI sacensību goda pjedestāls. Šosezon šis ir pirmais šāda līmeņa pjedestāls arī starp visiem Latvijas riteņbraucējiem.

Kopvērtējumā lielas izmaiņas galvgalī nenotika. Skujiņš godam nesa savas komandas līdera godu. Carnikavietis kopvērtējumā izcīnīja augsto piekto vietu, kas tik augsta līmeņa (Pro vai pasaules tūres kategorijas) Tomam ir līdz šim labākais sasniegums.

No uzvarētāja Migela Angela Lopesa Skujiņš atpalika par 1 minūti un 47 sekundēm. Skujiņš arī nopelnīja kopumā 90 UCI pasaules ranga punktus, kas viņam ļaus pacelties pasaules rangā, kā arī uzlabos Latvijas pozīcijas cīņā par četrām vietām uz pasaules čempionātu šosejas riteņbraukšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu