WBO pieprasa Džošua nākamo cīņu aizvadīt pret Usiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANIPX

Ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks savu nākamo cīņu, iespējams, aizvadīs pret britu superzvaigzni Entoniju Džošua, vēsta "Sky Sport".

Boksa supersmagsvaru divīzijā pēdējo nedēļu laikā intrigu netrūkst. Vispirms tika panākta vienošanās par Taisona Fjūrija un Entonija Džošua gadsimta cīņu, kuras uzvarētājs apvienotu visu prestižāko boksa organizāciju čempiona jostas (IBF, WBO, WBC un WBA). Tomēr šo plānu izjauca Deonteja Vaildera tiesības pieprasīt revanša cīņu pret Fjūriju.

Tā rezultātā Fjūrijam būs jāizvada cīņu pret Vailderu, savukārt Džošua paliek bez pretinieka. Pasaules boksa organizācija (WBO) norādījusi, ka viņu čempiona tituls Džošua būs jāaizstāv pret galveno pretendentu, kurš ir ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks.

Džošua nometnei tika dots laiks līdz 21. maijam, lai "izglābtu" cīņu pret Fjūriju, bet tas nenotika, līdz ar to tagad Džošua tiek nozīmēta cīņa pret Usiku.

Pie tam, Džošua un Usika pārstāvjiem ir dotas tikai 10 dienas, lai vienotos par cīņas norisi. Pretējā gadījumā WBO atvērs sava veida izsoli, kurā uz cīņas organizēšanu varēs pieteikties jebkurš promoteris.

Oleksandrs Usiks savas karjeras laikā ir izcīnījis visās 18 profesionālajās cīņās. Savukārt Džošua 25 dueļos ir izcīnījis 24 uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2019. gada vasarā pret Endiju Ruisu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu