Video ⟩ "Spartaks" negaidīti uzveic vienu no virslīgas līderēm "Valmiera FC"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: FK Spartaks Jūrmala/Twitter

Ričards Fraidejs svētdien "Optibet" futbola virslīgas spēles ievadā realizēja 11 metru soda sitienu, palīdzot Jūrmalas "Spartakam" izcīnīt uzvaru ar minimālu pārsvaru.

"Spartaks" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Valmieru", kas piedzīvoja vien otro zaudējumu šosezon.

Mājiniekiem pirmā labā vārtu gūšanas iespēja bija 11.minūtē, kad Abioduns Oguniji no aptuveni 17 metriem spēcīgi sita pa zemi, bet bumbu atvairīja Rihards Matrevics. Minūti vēlāk aktīvā spēle uzbrukumā atmaksājās, jo Ričards Fraidejs soda laukumā tika noklupināts un varēja izpildīt "pendeli". Futbolists bumbu trieca vārtu labajā pusē, vadībā izvirzot mājiniekus.

Spēles 16.minūtē "Valmieras" komanda tika cauri vien ar izbīli, nevis zaudētiem vārtiem, jo Oguniji sitiens no aptuveni 20 metriem norībināja vārtu pārliktni. Septiņas minūtes vēlāk "Valmiera" aizvien nebija tikusi galā ar savu aizsardzību, kā rezultātā mājinieki izveidoja vēl vienu bīstamu vārtu gūšanas epizodi.

Futbolistu sniegums neapmierināja galveno treneri Tamazu Pertiju, tāpēc no 24. līdz 32.minūtei "Valmieras" klubā tika veiktas trīs spēlētāju maiņas. Pēcāk "Valmieras" aizsardzība spēlēja nedaudz labāk, tāpat momentus izdevās izveidot arī uzbrucējiem. Astoņas minūtes līdz puslaika beigām Džibrilam Gejam uzbrukumu neizdevās noslēgt ar sitienu pa vārtiem.

Pašā puslaika izskaņā Heitems Kerbašs ar bumbu ielauzās "Valmieras" soda laukumā un no šaura leņķa izdarīja spēcīgu sitienu, bet Matrevics bija savā vietā.

Otro puslaiku futbolistiem uz dabīgā zālāja laukuma nācās aizvadīt lietainos laika apstākļos. 61.minūtē Dāvis Ošs lēcienā atsita bumbu, kas tika centrēta soda laukumā, bet atlēkušo bumbu vārtsargam pa galvu sita Ibrahima Sovs, kurš vēlāk ļoti pārdzīvoja par neizmantoto epizodi. Četras minūtes vēlāk Matrevics otrā laukuma pusē "Valmieru" glāba pēc Leonela Vambas sitiena.

15 minūtes līdz pamatlaika beigām Gejs piespēlēja Ērikam Punculam, kurš ar bumbu ieskrēja soda laukumā, taču aizsarga ciešās spēles dēļ nespēja uzsist pa vārtiem. Spēles 78.minūtē valmierieši soda laukumā pie kreisā vārtu staba bumbu nogādāja pie Puncula, bet viņa sitiens atdūrās pret vārtu stabu, bumbai ielecot Oša rokās. Brīdi vēlāk Leonardo Rivoira "Spartaka" soda laukumā ar galvu bloķēja Geja specīgo sitienu.

Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Oguniji ar bumbu veiksmīgi izdevās sasniegt 11 metru atzīmi un izdarīt spēcīgu sitienu, bet bumba lidoja garām vārtiem. Atlikušajā laikā "Valmiera" vārtus tā arī neatguva un cieta tikai otro neveiksmi šosezon.

"Spartaks" pēc 5:0 uzvaras pār "Noah Jurmala" nākamajās četrās spēlēs piedzīvojis zaudējumus - 0:3 pret "Daugavpili", 0:2 - pret "Metta", 1:2 - pret "Riga" un 0:1 - pret RFS. Tikmēr valmierieši pēc 0:1 zaudējuma RFS ar 2:0 pieveica "Noah Jurmala" un "Ventspili", bet ar 1:0 "Liepāju".

Jūrmalas vienībā Ričards Fraidejs guvis četrus, bet Leonels Vamba - divus vārtus. "Valmierai" Raimonds Krollis guvis piecus, bet Ibrahims Sovs - četrus vārtus.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē viesos ar 2:0 uzvarēja "Valmiera".

Svētdien otrajā virslīgas spēlē "Ventspils" viesosies pie "Liepājas". Pirmdien tiksies Daugavpils "Noah Jurmala" ar "Metta" un "Daugavpils" ar "Riga".

Šo kārtu izlaiž RFS.

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, otrā ar tādu pašu bilanci 12 spēlēs ir "Valmiera", bet trešā ar 25 punktiem 11 mačos ir "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 12 punktiem desmit cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar deviņiem punktiem 11 spēlēs seko Jūrmalas "Spartaks", par trim punktiem mazāk desmit mačos ir "Metta", pieci punkti "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem sešos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu