Video ⟩ Bertānam karjeras rezultativitātes rekords NBA "play-off", taču "Wizards" zaudē spēli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns aizsardzībā
Dāvis Bertāns aizsardzībā Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns svētdien laboja karjeras rezultativitātes rekordu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra spēlē, taču tas neglāba Vašingtonas "Wizards" komandu nozaudējuma.

"Wizards" komanda izbraukumā ar rezultātu 118:125 piekāpās Filadelfijas "76ers", nokļūstot iedzinējos 0-1 sērijā līdz četrām uzvarām Austrumu konferences pirmajā kārtā.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 25 minūtes un guva 14 punktus (2p. 1/2, 3p. 4/8). Viņa kontā arī piecas izcīnītas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens un pozitīvs +/- rādītājs +9.

Betānam šī kļuva par karjerā rezultatīvāko spēli NBA izslēgšanas turnīrā. Līdz šim 23 mačos, kas bija aizvadīti Sanantonio "Spurs" komandas sastāvā, rezultatīvākais sniegums bija 13 punkti 2017. gadā pret Goldensteitas "Warriors".

"Wizards" labā 33 punktus guva Bredlijs Bīls, bet Rasels Vestbruka kontā 16 punkti, 15 rezultatīvas piespēles un sešas kļūdas. Vēl pa 12 punktiem iemeta ukrainis Alekss Lens, japānis Rui Hačimura un Daniels Gefords.

"76ers" rindās Tobiass Heris guva 37 punktus, Žoels Embīds iemeta 30, 15 pievienoja Sets Karijs, pa 11 punktiem guva Denijs Grīns un Džrodžs Hils, bet Bena Simonsa rēķinā seši punkti, 15 atlēkušās bumbas un 15 rezultatīvas piespēles.

Bertāns pirmās ceturtdaļas pirmspēdējā minūtē 20 sekunžu laikā trāpīja divus tālmetienus, palīdzot "Wizards" no rezultāta 18:22 panākt vadību 24:22. Drīz sekoja latvieša rezultatīva piespēle Gefordam, kurš trieca bumbu grozā no augšas un ieguva +4 pārsvaru.

Arī otrajā ceturtdaļā Bertāns izcēlās tieši pēdējās divās minūtēs. Vispirms viņš ātrajā pretuzbrukumā trieca bumbu grozā no augšas, bet pēc brīža ar precīzu tālmetienu latvietis samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 60:61.

Pirmajā puslaikā Bertāns ar 11 punktiem (3p. 3/4) bija rezultatīvākais "Wizards" spēlētājs.

Trešajā ceturtdaļā lielu nastu punktu gūšanā uz saviem pleciem nesa vienību līderi Bīls un Embīds, taču kā komanda kopumā labāko nospēlēja Filadelfija. Pēc trim ceturtdaļām Vašingtonas komanda atradās iedzinējos ar -6 jeb 93:99. Bertāns šajā ceturksnī izpildīja vienu divpunktu metienu pēc divsoļa, taču bumba mērķi nesasniedza.

Divas minūtes un trīs sekundes pirms mača pamatlaika beigām Bertāns trāpīja trejaci, samazinot rezultāta starpību līdz -6 (113:119). Taču vēlāk, kad bija atlicis spēlēt 47 sekundes, Latvijas basketbolists netrāpīja tālmetienu pie rezultāta 116:121. Atlikušajā laikā Vašingtonai vairs neizdevās lauzt spēles gaitu.

NBA regulārajā čempionātā "76ers" ieguva pirmo vietu Austrumu konferencē, bet "Wizards" caur "play-in" turnīru kvalificējās "play-off" kā astotās vietas ieguvēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu