Čempionvienība "Riga" lūkos pakāpties uz pirmo vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Latvijas čempionvienība "Riga" "Optibet" virslīgas 14.kārtas spēlē tiekas ar "Daugavpili".

Spēle Daugavpils stadionā "Celtnieks" paredzēta plkst.18. To tiešraidē pārraidīs kanāls "Sportacentrs.com TV".

"Riga" aprīļa pēdējā dienā viesos ar 1:2 piekāpās "Valmierai", bet pēc tam sekoja četras uzvaras pret "Ventspili" (3:0), "Liepāju" (4:1), Jūrmalas "Spartaku" (2:1) un Daugavpils "Noah Jurmala" (7:0).

Daugavpiliešiem pēdējā laikā sniegumu izdevies uzlabot, taču uzvaras mijas ar zaudējumiem. Maija pirmajā dienā ar 0:1 zaudēts "Liepājai", pēc tam ar 3:0 izdevās uzvarēt "Spartaku", bet nākamajā mačā ar 1:2 pārsteidzoši zaudēts "Noah Jurmala". Pēdējā spēlē "Daugavpils" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta".

Latgales komandai pirmdienas spēlē īpaši jāpieskata "karstais" Stefans Miloševičs, kurš ar 13 vārtiem ir labākais turnīra snaiperis. Tuvākajam sekotājam Junusam Muritalam no "Metta" ir septiņi vārti.

Miloševičs divus vārtus guva graujošā 7:0 uzvarā pār "Noah Jurmala".

Daugavpils komandā trīs vārtus guvis Raivis Ķiršs, bet divreiz precīzi situši Kaspars Kokins un pieredzējušais Valērijs Afanasjevs.

Sakrāto brīdinājumu dēļ Ķiršs šajā spēlē "Daugavpils" komandai nevarēs palīdzēt.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Riga" mājās uzvarēja ar 4:0. Pagājušajā sezonā daugavpiliešiem trīs spēlēs tā arī neizdevās uzvarēt čempionus.

Otrā spēlē Rīgas Tehniskās universitātes stadionā "Noah Jurmala" plkst.17 uzņems "Metta".

Abām komandām pēdējo piecos mačos ir identiska bilance - trīs zaudējumi, viens neizšķirts un viena uzvara. "Noah Jurmala" vienīgo uzvaru šajā laika posmā ar 2:1 izcīnīja pret "Daugavpili", bet "Metta" 9.maijā mājās ar 2:0 pārspēja "Spartaku".

Muritala ar septiņiem "goliem" ir izteikts "Metta" uzbrukuma līderis, jo nevienam citam spēlētājam vēl nav izdevies gūt vairāk par vieniem vārtiem. Divi vārti "Noah Jurmala" komandā leģionāram Miraklam Nvaorisam.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpēja tikšanās reize.

Jūrmalas "Spartaks" svētdien mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Valmieru", kas piedzīvoja vien otro neveiksmi šosezon. 12.minūtē "pendeli" iesita Ričards Fraidejs.

Otrā svētdienas spēlē "Liepāja" mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Ventspili".

Šo kārtu izlaiž RFS.

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, otrā ar tādu pašu bilanci 12 spēlēs ir "Valmiera", bet trešā ar 25 punktiem 11 mačos ir "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 15 punktiem 11 cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar deviņiem punktiem 11 spēlēs seko Jūrmalas "Spartaks", par trim punktiem mazāk desmit mačos ir "Metta", pieci punkti 11 spēlēs "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem sešos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu