Video ⟩ "Avalanche" un "Bruins" iekļūst Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bostonas "Bruins" un Kolorādo "Avalanche" svētdien sasniedza Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

Vašingtonas "Capitals" savā laukumā nespēja aizkavēt Bostonas "Bruins" iekļūšanu otrajā kārtā, piekāpjoties tai ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1). Sērijā ar 4-1 uzvaru svinēja "lāči".

Patriss Beržerons divreiz iekaroja galvaspilsētas komandas vārtus, un vārtsargs Tūka Rasks atvairīja 40 metienus. .

Trešie vārti "Bruins" rindās tika Davidam Pastrņākam.

Bostonas vienība Stenlija kausa otrajā kārtā spēlēs ar Pitsburgas "Penguins" un Ņujorkas "Islanders" sērijas uzvarētāju. Šajā sērijā ir neizšķirts 2-2.

Vienīgos vārtus "Capitals" labā guva Konors Šīrijs, trešā perioda ievadā panākot 1:2.

"Capitals" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudēja trešo gadu pēc kārtas.

"Capitals" vairākums ar Aleksandru Ovečkinu priekšgalā svētdien nespēja realizēt nevienu no četriem vairākumiem, pēdējās divās spēlēs to izdarot tikai vienreiz desmit gadījumos.

Tāpat nākamajā kārtā svētdien iekļuva Kolorādo "Avalanche", kas viesos ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) pārspēja Sentluisas "Blues". Sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 uzvarēja "Avalanche".

Vladimirs Tarasenko gan guva divus vārtus "Blues" labā, taču "lavīnas" uz pirmajiem atbildēja ar trim gūtiem vārtiem, bet uz otrajiem - ar diviem "goliem" vairākumā spēles pēdējā minūtē, abus raidot tukšos vārtos.

Uzvarētāju rindās divi rezultativitātes punkti Neitana Makkinona, Gabriela Landeskoga un Miko Rantanena kontā, bet vārtos Filips Grūbauers atvairīja 18 no 20 mājinieku metieniem.

"Blues" rindās divas rezultatīvas piespēles Raienam O'Reilijam, bet vārtos Džordans Biningtons atvairīja 29 no 32 metieniem.

Nākamajā kārtā "Jets" tiksies ar Minesotas "Wild" un Vegasas "Golden Knights" dueļa uzvarētājiem. Šajā sērijā pagaidām ir 3-1 "Golden Knights" labā.

Viena soļa attālumā no Stenlija kausa ceturtdaļfināla nokļuva Vinipegas "Jets", kas savā laukumā pagarinājumā pieveica Edmontonas "Oilers" ar 5:4 (0:2, 1:1, 3:1, 1:0). Sērijā ar 3-0 vadībā ir "Jets".

"Jets" spēja atspēlēties no 1:4. Leons Draizaitls pirmajā periodā guva savus pirmos divus vārtus šā gada Stenlija kausa izcīņā, panākot 2:0 "Oilers" labā.

Ēlerss otrā perioda beigās panāca 1:2, taču minūti vēlāk Zeks Kesians panāca 3:1, bet trešā perioda piektajā minūtē Džaihārs Kera - arī 4:1.

Tomēr perioda vidū 183 sekunžu laikā mājinieki ar Metjū Pero (vairākumā), Bleika Vīlera un Džoša Moriseja precīziem metieniem atspēlējās, pēdējos divus vārtus gūstot ar 16 sekunžu starpību.

Uzvarētāju rindās divi rezultativitātes punkti tika arī Morisejam (1+1) un Pjēram Likam Dibuā (0+2), bet vārtos Konors Hellebaiks atvairīja 44 no 48 metieniem.

"Naftiniekiem" pa trim rezultativitātes punktiem guva Draizaitls (2+1) un Konors Makdeivids (0+3).

Nikolajs Ēlerss iemeta uzvaras vārtus, kad pagarinājumā bija spēlētas deviņas minūtes un 13 sekundes.

Visbeidzot otro spēli pēc kārtas otro pagarinājumu uzsāka Nešvilas "Predators" un Karolīnas "Hurricanes", otro reizi veiksmei stāvot klāt savā laukumā spēlējošajai "Predators" - 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0).

Lūks Kanins guva spēles pirmos un pēdējos vārtus otrā pagarinājuma 17.minūtē, sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

Nešvilas vienības vārtos Jūse Saross atvairīja 58 no 61 metiena, kopš 1955./1956.gada sezonas kļūstot par tikai otro vārtsargu līgā, kurš divās spēlēs pēc kārtas atvairījis vismaz 50 metienus. Kērtiss Džozefs ar atvairītiem 61 un 57 metieniem "Blues" vārtos 1993.gada Stenlija kausa pirmajā kārtā ir otrais, kuram pa spēkam bijis šis sasniegums.

Iepriekšējā mačā ar atvairītiem 52 metieniem Saross bija atkārtojis kluba rekordu Stenlija kausa mačā, svētdien to uzlabojot.

Zaudētāju rindās divi gūti vārti Brokam Makginam, Alekss Nedeljkovičs tika galā ar 39 no 43 metieniem, bet Brets Pēss laukumā aizvadīja vairāk laika nekā jebkurš cits - 40 minūtes un 16 sekundes.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu