Ārlietu ministrs par hokeja spēles apmeklēšanu: Tas ir nepamatots pārmetums (23)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules čempionāta atklāšanas maču klātienē vēroja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kā arī Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis un kukuļņemšanas lietā attaisnotais Uģis Magonis.
Pasaules čempionāta atklāšanas maču klātienē vēroja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kā arī Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis un kukuļņemšanas lietā attaisnotais Uģis Magonis. Foto: LETA

Publiskie pārmetumi par pasaules hokeja čempionāta Rīgā atklāšanas mača starp Latvijas un Kanādas izlasēm apmeklēšanu klātienē ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam ("Jaunā Vienotība") nešķiet pamatoti, viņš pauda pirmdienas rīta intervijā Latvijas Radio.

Latvijas hokeja izlases uzvaru pasaules čempionāta atklāšanas mačā pār Kanādu piektdien klātienē vēroja daudzi sabiedrībā labi zināmi cilvēki, kuriem ar hokeju nav tiešas saistības vai viņu reputācija ir neviennozīmīga.

Maču klātienē vienā ložā vēroja Kanādas vēstnieks Latvijā, Lietuvā un Igaunijā Kevins Rekss, kas ir loģiski, kā arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandieris Ēriks Laforē.

Šajā pašā ložā atradās arī kukuļņemšanā apsūdzētais, bet tiesas attaisnotais bijušais VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs un arī kādreizējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Uģis Magonis. Blakus ložā maču vēroja korupcijā apsūdzētais uzņēmējs Māris Martinsons, kuram pieder Latvijas virslīgas komanda "Mogo"/LSPA.

Rinkēvičs pirmdien Latvijas Radio ēterā skaidroja, ka viņam veltītie pārmetumi ir nepamatoti, jo viņš pildīja savus amata pienākumus.

"Šis ir absolūti nepamatots pārmetums no iekšpolitiskā viedokļa, jo mani lūdza pārstāvēt valdību atklāšanas pasākumā, jo tas bija starptautisks pasākums. Mēģināt pīt klāt tā saucamos partijas apsvērumus ir absolūti nekorekti.

Savulaik mēs darījām visu, lai šis čempionāts nenotiktu Minskā. Izvērtējot, ka sabiedrības attieksme būs neviennozīmīga, tika nolemts, ka tomēr kādam no valdības pārstāvjiem tur jābūt," situāciju skaidroja ministrs.

"Es gluži nebiju pirmā izvēle. Bija iemesli, kāpēc vienam otram kolēģim nebija iespējams piedalīties. Šis ir ļoti sarežģīts laiks, man ir ļoti žēl, ka skatītāji nedrīkst būt tribīnēs. Man arī ir ļoti žēl, ka tas ir radījis tādas pārdomas. Bet tā nebija ne man personīgi adresēta ielūguma vēstule, ne arī es pagājušās nedēļas sākumā vispār iedomājos, ka man būs jāatrodas tur. Es daru to pienākumu, ko man uzliek amata un valsts protokolārais rāmis."

Vaicāts par atrašanos vienā ložā ar Martinsonu, Rinkēvičs uzsvēra, ka tas nenotika. Martinsons spēli vēroja citā ložā, bet kopā ar Rinkēviču vienā telpā atradās Magonis.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu