Kalvītis: nav nekāds pārsteigums, ka arī kāds cilvēks no Latvijas tika uzaicināts uz atklāšanas spēli (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules hokeja čempionātu Rīgā skatītājiem vismaz pagaidām nav ļauts apmeklēt, taču ir personas, kuras turnīru var skatīties klātienē. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis LTV "Rīta Panorāmai" skaidroja, kāpēc tā.

"Jau pirms pasaules čempionāta bija zināms, ka "Arēnā Rīga" būs aptuveni 300 spēļu vērotāji," "Rīta Panorāmai" sacīja Kalvītis. "Šīs vietas tika sadalītas starp IIHF, Infront un Latvijas Hokeja federāciju. "Tas nav nekāds pārsteigums, ka arī kāds cilvēks no Latvijas tika uzaicināts uz atklāšanas spēli. Ja skatāmies uz maniem viesiem, tad ārlietu ministrs [Edgars Rinkēvičs] pārstāvēja Latvijas valdību, bija Kanādas vēstnieks, Kanādas militārais atašejs, Uģis Magonis – bijušais [Latvijas] Hokeja federācijas prezidents un Helmuts Balderis, mūsu hokeja leģenda. Arī Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers un orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis."

Latvijas un Kanādas mača laikā lūgto viesu ložās bija redzams plašs pulks cilvēku, kam ar hokeju nav saistības vai viņu reputācija vērtējama kā neviennozīmīga.

"Es neredzu nekādu iemeslu par šo runāt," uzsvēra Kalvītis. "Negribētu teikt, ka kāda nepiederoša persona ārpus hokeja īpaši būtu piedalījusies šinī spēlē."

Klātienē ložā bija korupcijā apsūdzētais uzņēmējs Māris Martinsons, kuram pieder Latvijas virslīgas komanda "Mogo"/LSPA, kukuļņemšanā apsūdzētais, bet tiesas attaisnotais bijušais VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs un arī kādreizējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Uģis Magonis.

Lūgto viesu ložā atradās arī Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš un kādreizējais izlases aizsargs Oļegs Sorokins. Abi spēli skatījās bez sejas maskām. Tāpat spēli klātienē vēroja pats Kalvītis un viņa dēls Kārlis (bez maskas), bijušais izlases menedžeris Māris Baldonieks, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers, kā arī čempionāta rīkotāju SIA "Hokeja akadēmija" vadītājs Edgars Buncis.

Bez sejas maskas Latvijas - Kanādas spēli skatījās arī bijušais valdes loceklis Andris Deniņš. 

"Skatītājus bijām gatavi uzņemt no pirmās dienas," pauda Kalvītis. "Vēl dažas dienas pirms pasaules čempionāta notika orgkomitejas sēde ar valdības līdzdalību, kur pārstāvētas tika gandrīz visas ministrijas un arī valdības locekļi. Tika izdiskutēts, kā to darīt. Liels pārsteigums bija tas, ka otrdien to pēkšņi neiekļāva dienaskārtībā, lai gan no valdības bijām saņēmuši solījumus, ka šis jautājums tiks izlemts. Šis jautājums tika atlikts par nedēļu un vēlāk vēlreiz tika atlikts. Tā ir politiska izšķiršanās, bumba ir valdības pusē. Tajā brīdī, kad valdība pieņems lēmumu, mēs esam gatavi 24 stundu laikā uzņemt skatītājus arēnās."

Pasaules čempionāts "burbuļa" apstākļos turpināsies līdz 6. jūnijam. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu