Hārtlijs: Mūsu video treneri sniedza milzu ieguldījumu uzvarā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs vada Latvijas izlasi.
Bobs Hārtlijs vada Latvijas izlasi. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas hokeja izlases video treneri Raimonds Vilkoits un Pēteris Groms sniedza milzu ieguldījumu pirmdien izcīnītajā uzvarā pār Itālijas izlasi, pēc cīņas atzina Latvijas komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase pirmdien izcīnīja otro uzvaru trijos Rīgā notiekošā pasaules čempionāta mačos, "Arēnā Rīga" ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzveicot B grupas pastarīti Itālijas izlasi. Divus vārtus Latvijas komandas labā guva pieredzējušais Mārtiņš Karsums, vienus Lauris Dārziņš.

Kad rezultāts bija 1:0 Latvijas labā, itāļi panāca izlīdzinājumu 1:1, bet pašmāju komandas video treneri acīgi pamanīja, ka pretinieku spēlētāji nepareizi ieslidojuši zonā. Tiesnesis sākotnēji aizmuguri nefiksēja, bet pēc video apskates nolēma vārtus neieskaitīt.

"Abi mūsu video treneri augšstāvā mums uzreiz piezvanīja un teica, ka bija aizmugure. Esmu ar viņiem jau dažus gadus strādājis kopā, tāpēc uzticos pilnībā. Šādos brīžos tā ir kā laimes spēle. Viņi sniedza milzu ieguldījumu šodienas uzvarā," sacīja Hārtlijs.

"Mēs parādījām raksturu, labi rīkojāmies ar ripu. Divi neieskaitītie vārti varēja mūs ietekmēt, bet tie bija pareizi lēmumi. Tas mūs varēja salauzt, bet apzinājāmies, ka tiesnešu lēmumi ir pamatoti. Trešajā trešdaļā ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, neatvērām itāļiem durvis iespējai atspēlēties. Pret Vāciju viņi guva četrus vārtus, viņi to spēj. Labi spēlējām aizsardzībā, bet vēl labāk darbojāmies viņu zonā."

Latvijas izlase trijās pirmajās turnīra spēlēs izcīnījusi septiņus no deviņiem punktiem, šobrīd atrodoties turnīra tabulas pirmajā vietā. Tiesa, konkurenti aizvadījuši tikai divas spēles.

"Esam ieguvuši septiņus no deviņiem punktiem. Līdz šim esam saskārušies ar izcilu pretinieku vārtsargu sniegumu. Tā tas bija mačā pret Kazahstānu, arī šodien. Facio veica neticamus tvērienus, lai noturētu itāļus spēlē. Gribam uzlabot savu sniegumu, gribam spēlēt ceturtdaļfinālā. Man patīk tas, ko redzu, kā komanda cīnās. Citām komandām ir vieglas un grūtas spēles, bet mums visas ir smagas," turnīra ievadu rezumēja Hārtlijs.

Pasaules čempionātā elites divīzijā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām izlasēm. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Katras grupas uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiksies ar otras grupas ceturto vietu ieguvējām, bet otro pozīciju ieguvēji spēkosies ar komandām, kas izcīnīs trešo pozīciju (1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A).

Pērn pasaules čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, bet 2019. gadā zelta medaļas izcīnīja Somijas hokejisti, kas finālā uzveica Kanādas izlasi. Savukārt cīņā par bronzu Krievija pārspēja Čehiju.

Pasaules čempionāts "burbuļa" apstākļos Rīgā turpināsies līdz 6. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu