Video ⟩ Punnenovs: Pēc spēles pateicu pretinieku vārtsargam, ka viņš ir Itālijas varonis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivars Punnenovs.
Ivars Punnenovs. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases vārtsargs Ivars Punnenovs pēc pirmdien gūtās uzvaras pasaules čempionātā pār Itāliju pieslidoja pie amata brāļa pretējā cietoksnī, uzlavējot viņu par ļoti labi aizvadītu maču.

Latvijas hokeja izlase pirmdien izcīnīja otro uzvaru trijos Rīgā notiekošā pasaules čempionāta mačos, "Arēnā Rīga" ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzveicot B grupas pastarīti Itālijas izlasi. Divus vārtus Latvijas komandas labā guva pieredzējušais Mārtiņš Karsums, vienus Lauris Dārziņš.

Punnenovs vārtos atvairīja visus 12 Itālijas izlases spēlētāju metienus, aizvadot "sauso" maču. Viņam šī bija pirmā pilnvērtīgā spēle karjerā pasaules čempionātā. 

Pēc mača latvietis nekautrējās veltīt uzslavas arī savam amata brālim pretējos vārtos Džastinam Facio, pa kura sargāto bastionu latvieši izdarīja 44 metienus.

"Pēc spēles beigām es pieslidoju pie viņa un pateicu, ka viņš ir labs vārtsargs. Aizvadīja izcilu spēli. Viņš ir Itālijas varonis," pastāstīja Punnenovs.

"Pirms spēles skatījāmies video, ka viņi met no visām pusēm. Šodien nedaudz mazāk, jo mēs ļoti labi nospēlējām aizsardzībā. Protams, labāk ir tad, kad jāatvaira 40 metieni, nevis 15. Bija grūta spēle, grūti koncentrēties. Paldies mūsu video trenerim [Pēterim Gromam] un [Raimondam] Vilkoitam, ka viņi redzēja to neieskaitīto "golu"."

Punnenovs sacīja, ka par uzdevumu sargāt vārtus spēlē pret Itāliju uzzināja dienu pirms mača. Par tālāko turnīra gaitu, kad un kurš vārtsargs varētu spēlēt, viņš nezinot.

"Domāju, ka iesim dienu pa dienai. Redzēs, ko Bobs izdomās. Edžam [Masaļskim] šo paprasiet."

Latvijas izlase trijās pirmajās turnīra spēlēs izcīnījusi septiņus no deviņiem punktiem, šobrīd atrodoties turnīra tabulas pirmajā vietā. Tiesa, konkurenti aizvadījuši tikai divas spēles.

Pasaules čempionātā elites divīzijā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām izlasēm. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Katras grupas uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiksies ar otras grupas ceturto vietu ieguvējām, bet otro pozīciju ieguvēji spēkosies ar komandām, kas izcīnīs trešo pozīciju (1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A).

Pērn pasaules čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, bet 2019. gadā zelta medaļas izcīnīja Somijas hokejisti, kas finālā uzveica Kanādas izlasi. Savukārt cīņā par bronzu Krievija pārspēja Čehiju.

Pasaules čempionāts "burbuļa" apstākļos Rīgā turpināsies līdz 6. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu