Haralds Šlēgelmilhs izcīna pirmo vietu debijas sacīkstēs "BOSS GP"

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Haralds Šlēgelmilhs BOSS GP sacīkstēs
Haralds Šlēgelmilhs BOSS GP sacīkstēs Foto: Angelo Poletto/BOSS GP

Pēc gandrīz divu gadu pauzes Haralds Šlēgelmilhs startēja BOSS GP sērijas sacīkstēs, izcīnot pirmo vietu savā ieskaitē, kā arī otro vietu kopvērtējumā. Par to TVNET informēja sportista pārstāve Dace Šlēgelmilha.

Nedēļas nogalē, no 21. līdz 22. maijam, Red Bull Ring trasē Austrijā norisinājās BOSS GP čempionāta 2. posms, kurā Haralds startēja kā vienīgais komandas "HS Engineering"  pilots, vadot F2 formulu Dallara T12 Gibson. Lietainos apstākļos Haralds kvalifikācijā uzrādīja otro labāko laiku, piekāpjoties tikai Ingo Gerstlam, kurš brauca ar Torro Rosso F1 automašīnu.

Pirmajā sacīkstē latvietis izcīnīja otro vietu savā ieskaitē un ceturto absolūti, savukārt otrajā sacīkstē pēc veiksmīga starta braucējs ieguva otro pozīciju kopvērtējumā un uzvarēja sacensībās savā ieskaitē.

"Pirmo reizi BOSS GP sacensības vēroju 2006. gadā un toreiz nodomāju, ka kādreiz vēlētos šajā čempionātā piedalīties. Interesanti, kā 15 gadus vēlāk šī izdevība ir manifestējusies. Pie tam ar ļoti labiem rezultātiem. Sen nebiju guvis tādu braukšanas baudījumu. Liela aerodinamika, karbona bremzes, tuvu pie 600 ZS jaudas uz gandrīz tādu pašu mašīnas svaru [kilogramos]. Visam pa virsu braukšana kopā ar F1 mašīnām skaistajā Red Bull Ring trasē. Fantastiska nedēļas nogale. Paldies komandai par šo izdevību un nevainojamo darbu!" - tā par sacensībām komentē Haralds Šlēgelmilhs.

BOSS GP ir FIA apstiprināta internacionāla sacensību sērija, kurā piedalās piloti no augstākajām klasēm formulas čempionātu kategorijām. OPEN klasē par čempionātu cīnās pasaulē ātrākās un jaudīgākās automašīnas, Formula 1 un IndyCar. Savukārt Formula klasē par goda pjedestāla pozīcijām un čempionāta punktiem sacenšas galvenokārt F2, AutoGP, Renault’s World Series un Superlīgas Formulas automašīnas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu