Feldmanis: Lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm, jāspēj uzveikt ikvienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
3x3 basketbola komanda "Riga".
3x3 basketbola komanda "Riga". Foto: basket.lv

Lai izcīnītu ceļazīmi uz 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, jāspēj uzvarēt ikvienu pretinieku, pirms šonedēļ gaidāmā kvalifikācijas turnīra uzsver Latvijas 3x3 basketbola izlases treneris Raimonds Feldmanis.

Latvijas 3x3 basketbola izlase - Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis - devusies uz Austrijas pilsētu Grācu, kur trešdien sāksies olimpiskais kvalifikācijas turnīrs. 20 valstu komandas cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Tokijas spēlēm.

Latvijas basketbolisti grupas turnīra spēles aizvadīs ceturtdien, 27.maijā un sestdien, 29.maijā. Izslēgšanas turnīrs notiks svētdien, 30.maijā.

Latvijas delegācija, kurā bez četriem basketbolistiem ir arī Feldmanis un fizioterapeits Oskars Urbanovičs, pirmdien no Rīgas caur Vīni ielidoja Grācā. Otrdien paredzēti Covid-19 testi un, negatīva rezultāta gadījumā, pirmie oficiālie treniņi.

Kā sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) uzsver Feldmanis, sagatavošanās process noritējis, kā plānots.

"Mikrotraumas apārstētas, informācija par pretiniekiem ievākta. Sacensību rīkotāji samainījuši vietām mūsu pretiniekus pirmajā dienā: sāksim ar Austriju, bet otro spēli aizvadīsim ar nīderlandiešiem. Nedomāju, ka secība būs būtiska: lai tiktu uz Tokijas spēlēm, jāspēj uzvarēt ikvienu," LBS citē Feldmaņa teikto.

Turnīrs notiks divos posmos. Vispirms tiks aizvadīti turnīri četrās grupās, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Ja Latvijas komandai neizdosies iekļūt pirmajā trijniekā, latviešiem būs vēl viena iespēja tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - pēdējā ceļazīme uz tiks izcīnīta no 4. līdz 6.jūnijam Ungārijas pilsētā Debrecenā, kur spēlēs sešu valstu izlases: Ungārija, Mongolija, Slovēnija, Nīderlande, Latvija un Polija.

Ja kāda vai kādas no šīm komandām būs izcīnījusi ceļazīmi jau olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Indijā, vietā stāsies kāda vai kādas no rezervistēm - Beļģija, Ukraina, Rumānija.

Vieta olimpiskā turnīrā jau garantēta trim valstīm, kuras ieņem augstākās vietas FIBA rangu tabulā, ņemot vērā katras valsts 50 labāko spēlētāju individuālo reitinga punktu summu - Serbijai, Krievijai un Ķīnai, kā arī rīkotājvalstij Japānai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu