Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Katra sērija reiz beidzas…

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Līgats/optibetvirsliga.com

Aizvadītajā spēļu kārtā Latvijas "Optibet" futbola virslīgā galvenais bija tas, ka punktus zaudēja divi no trim līderiem - "Valmiera FC" un čempions "Riga FC". RFS komanda šajā kārtā nespēlēja un tagad tā var kļūt par vienīgo līderi - ja uzvarēs savā nākamajā mačā. Taču šoreiz gribētos pakavēties nevis pie kādas konkrētas spēles vai konkrētiem spēlētājiem, bet gan pie pie dažādām veiksmīgām un neveiksmīgām spēļu sērijām, kas bija katrā no četriem komandu pāriem. Kā mēdz teikt - agri vai vēlu beidzas katra sērija…

Jūrmalas "Spartaks" un "Valmiera FC" - 1:0. Jūrmalas komandai bija četri zaudējumi pēc kārtas un šo neveiksmju sēriju izdevās pārtraukt, savukārt Valmieras komandai bija trīs uzvaras pēc kārtas, turklāt valmierieši trijās pēdējās spēlēs nebija zaudējuši vārtus. Vienā reizē pārtrūka abas sērijas.

FK "Liepāja" un FK "Ventspils". Kārtējais Kurzemes futbola duelis. Ar 3:1 uzvarēja liepājnieki, kuriem bija trīs zaudējumi pēc kārtas, turpretī ventspilnieki pagarināja savu spēļu sēriju bez uzvarām - tagad tādas jau ir piecas (viens neizšķirts un četri zaudējumi).

"Noah Jūrmala" un FK "Metta" - 0:3. Abām komandām pirms pirmās savstarpējās spēles virslīgā bija pa vienai uzvarai pēdējos piecos mačos un pa trim zaudējumiem šajās piecās spēlēs. Metieši savu neveiksmju sēriju pārtrauca ar pārliecinošu uzvaru. Divus vārtus metiešu labā guva 21 gadu vecais centra uzbrucējs nigērietis Junusa Muritala (nav bijis vairāk par trim spēlēm pēc kārtas, lai viņš negūtu vārtus). Viņa rēķinā tagad ir 9 vārti, un viņš pakāpies uz otro vietu starp labākajiem vārtu guvējiem - viņam priekšā ar 13 vārtiem ir tikai melnkalnietis Stefans Miloševičs no "Riga FC".

Miloševičam neizdevās pagarināt savu sēriju līdz sešām pēc kārtas spēlēm, kurās viņš gūst vārtus, - čempioni nospēlēja neizšķirti 1:1 viesos ar BFC "Daugavpils". Daugavpilieši "Riga FC" komandu vispār vēl nav uzvarējuši, bet 9 pēdējās spēlēs pēc kārtas bija tai zaudējuši (kopš neizšķirta 2:2 vēl 2016. gada čempionātā - kopš pirmās sezonas, kad abas komandas tikās savā starpā). Pārtrūka arī "rīdzinieku" četru uzvaru sērija. Toties trijās no četrām pēdējām spēlēm 5 vārtus "Riga FC" rindās ir guvis somu pussargs Mikaels Soisalo un viņš tagad komandā ir otrs labākais vārtu guvējs. Pēc šā neizšķirta Daugavpils komanda ir mazliet nostiprinājusies 4. vietā jeb tā sauktajā Eiropas kausu zonā - liepājnieki atpaliek par diviem punktiem un viņi aizvadījuši par vienu spēli vairāk.

Jau šonedēļ tiks aizvadītas četras nākamās spēles. Atkal sāksies kāda jauna un pārtrūks jau kāda esoša veiksmju vai neveiksmju sērija…

Foto: Ekrānšāviņš no optibetvirsliga.com
Foto: Ekrānšāviņš no optibetvirsliga.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu