Video un foto ⟩ Sīvā cīņā Latvijas hokejisti atzīst ASV izlases pārākumu (13)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta (PČ) spēlē ar rezultātu 2:4 (2:2, 0:2, 0:0) piekāpās ASV valstsvienībai, piedzīvojot otro zaudējumu četrās turnīra spēlēs.

Latvijas izlases labā vārtus guva Miks Indrašis un par mača labāko spēlētāju atzītais Renārs Krastenbergs, savukārt vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja 22 metienus.

ASV valstsvienībā ar precīziem metieniem izcēlās Mets Tenisons, Braiens Boils, Trevors Mūrs un Metjū Beniers.

Metienu attiecība šajā mačā bija līdzvērtīga (19:26), ar nelielu pārsvaru amerikāņiem. Latvieši izmantoja vienu no pieciem vairākumiem, amerikāņi vienu no trim.

Latvijas izlasei spēles sākums bija neveiksmīgs. Brīdī, kad notika metiens no zilās līnijas, Matīss Kivlenieks bija pazaudējis nūju. Latvijas valstsvienības vārtsargs izlaida ripu starp kājsargiem pēc ASV komandas aizsarga Meta Tenisona metiena - 0:1 jau 66. sekundē.

Nedaudz vēlāk veiksme bija Latvijas izlases sabiedrotā. Amerikāņi septiņu sekunžu laikā nopelnīja divus noraidījumus, līdz ar to mūsējie varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā pieci pret trīs. To arī ātri izdevās izmantot. Kaspars Daugaviņš un Andris Džeriņš aizsedza vārtsargam skatu, tikmēr Miks Indrašis raidīja ripu kreisajā augšējā stūrī -1:1. Tas tobrīd bija otrais vārtu guvums 10 vairākumos šajā turnīrā, un arī šoreiz vārtus guva tieši Indrašis.

Vēl minūti Latvijas hokejisti varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā pieci pret četri, tomēr neizdevās gūt vēl vienus vārtus. Turklāt nedaudz vēlāk, spēlējot jau vienādos sastāvos, divu minūšu noraidījumu nopelnīja Uvis Balinskis, taču skaitliskais mazākums tika izturēts.

Pirmā perioda beigu daļā Braiens Boils meta pa vārtiem un ripa pa ceļam skāra kādu no Latvijas hokejistiem. Neveiksmīgs rikošets un Latvijas izlase nokļuva iedzinējos ar 1:2. Taču jau pēc divām minūtēm latvieši panāca neizšķirtu. Ralfs Freibergs stūrī atņēma pretiniekam ripu, Oskars Batņa to aizveda līdz vārtiem un izdarīja metienu. Renārs Krastenbergs bija pirmais pie atlēkušās ripas un guva karjerā savus pirmos vārtus pasaules čempionātā - 2:2.

Otrās trešdaļas ievadā Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma glāba Kivlenieks, kurš paspēja kājas izplest špagatā un ar labo slidu atvairīja ripu, ko pretinieks centās ieraidīt vārtos apakšējā stūrī. Pēc tam vēlāk sekoja noteikumu pārkāpums un Latvijas komanda ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču tā tika izniekota, jo pēc minūtes noraidījumu nopelnīja Jānis Jaks. Spēle turpinājās formātā četri pret četri līdz amerikāņi varēja spēlēt pilnā sastāvā. Tomēr vairākumu ASV neizmantoja un rezultāts saglabājās neizšķirts 2:2.

Latvijas hokejisti otrā perioda vidū ilgi nevarēja nomainīties un nogurumā pieļāva kļūdu savā aizsardzības zonā, ko amerikāņi zibenīgi izmantoja un pārvērta vārtu guvumā. ASV vadībā izvirzīja komandas labākais vārtu guvējs Trevors Mūrs, kuram tas bija jau ceturtais precīzais metiens šajā turnīrā - 2:3. Nepilnas divas minūtes vēlāk Latvijas spēlētāji pavirši nospēlēja aizsardzībā, Metjū Beniers meistarīgi pieturēja ripu, no aizvārtes izslidoja uz vārtu priekšu un pārspēja Kivlenieku - 2:4.

Rodrigo Ābola mērķtiecīga došanās uz vārtiem nopelnīja Latvijas izlasei iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču viena spēlētāja pārsvars šoreiz netika izmantots, divu minūšu laikā pretinieku vārtus neizdevās nopietni apdraudēt.

Trešā perioda ievadā abas komandas spēlēja visai piesardzīgi, spēles temps bija nedaudz krities. Atrodoties iedzinējos, Latvijas hokejisti spēlēja aktīvāk un trešdaļas vidū nopelnīja skaitliskā vairākuma iespēju. Latviešiem izdevās nostāties pozīcijās, saspēlēties un apdraudēt pretinieku vārtus, taču neizdevās atslēgt ASV vārtsarga Kelvina Petersena cietoksni.

Piecas ar pusi minūtes pirms trešā perioda beigām Andri Džeriņu noraidīja uz divām minūtēm par rupjību, tomēr skaitlisko mazākumu Latvijas izlase izturēja. Komandu no vārtu zaudējuma izglāba Artūrs Kulda, kurš tukšos vārtos aizsita ripu prom no vārtu līnijas. Sekoja bīstams pretuzbrukums, kura noslēgumā Lauris Dārziņš izpildīja metienu, taču ripa mērķi nesasniedza.

Divas minūtes pirms mača pamatlaika beigām Latvijas izlase vārtsargu nomainīja pret laukuma spēlētāju, taču centieni atspēlēties nevainagojās panākumiem. Līdz ar to Latvijas izlase piedzīvoja otro zaudējumu četrās spēlēs, bet amerikāņi izcīnīja trešo uzvaru.

 

Pasaules čempionātos kopš 1997. gada komandām šī bija 14. tikšanās reize. Latvijai trīs reizes izdevies pārspēt ASV: 2014. gadā 6:5, 2001. gadā 2:0 un 1998. gadā 3:2.

Iepriekšējā tikšanās bija 2018. gadā, kad Latvija ar 2:3 papildlaikā piekāpās ASV. Vārtus toreiz guva Uvis Balinskis un Andris Džeriņš.

Turnīrā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlasei nākamā spēle jau rīt jeb piektdien, 28. maijā, plkst. 20:15 pret Norvēģiju.

 
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu