Hārtlijs: Galvenā atšķirība starp mums un ASV izlasi bija ātrumā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs (vidū).
Bobs Hārtlijs (vidū). Foto: EPA/Scanpix

Galvenā atšķirība starp Latvijas un ASV hokeja izlasi ceturtdienas pasaules čempionāta mačā bija ātrumā uz ledus, pēc zaudējuma pauda mājinieku galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2:4 (2:2, 0:2, 0:0) piekāpās ASV valstsvienībai, piedzīvojot otro zaudējumu četrās turnīra spēlēs.

Latvijas izlases labā vārtus guva Miks Indrašis un par mača labāko spēlētāju atzītais Renārs Krastenbergs, savukārt vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja 22 metienus.

Jau piektdien Latvijas komandai gaidāma nākamā cīņa pret Norvēģiju, kas būs ļoti svarīga ceļā uz ceturtdaļfinālu. Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc zaudējuma ASV pauda, ka tic savas komandas spējām aizvadīt labu maču jau nākamajā dienā.

"Var būt fiziskais nogurums, var būt arī psiholoģiskais nogurums. Saprotam savu situāciju. Katrai komandai ir tāds grafiks, kad jāspēlē divas spēles divās dienās. To sauc par raksturu. Ticu saviem spēlētājiem, ka rīt viss būs kārtībā. Šodien spēlējām pret spēcīgu pretinieku. Viņi bija par mums ātrāki, radot mums problēmas aizsardzības zonā. Aizvadījām labu spēli, bet galvenā atšķirība starp mums un amerikāņiem bija ātrumā. Apzināmies rītdienas spēles svarīgumu, jābūt gataviem," maču pret ASV rezumēja Hārtlijs.

Savus pirmos vārtus debijas čempionātā ceturtdien guva 22 gadus vecais Renārs Krastenbergs, kuru pēc mača slavēja arī treneris.

"Krastenbergs ir ļoti strādīgs, vienkāršs vīrs. Lielisks komandas spēlētājs, ar izcilu attieksmi, vēlas mācīties. Domāju, ka nākotnē viņš kļūs par izlases līderi. Viņš izprot spēli, vienmēr uzdod jautājumus. Renāram ir lielisks metiens. Viņš ir daudz spēcīgāks, nekā bija pirms diviem gadiem, tāpēc arī tagad spēj sacensties ar pretiniekiem."

Ministru kabinets ceturtdien lēma, ka no 1.jūnija pasaules čempionāta mačus klātienē drīkstēs apmeklēt skatītāji. Tieši 1.jūnijā latviešiem gaidāms apakšgrupas pēdējais mačs, kurā būs jāspēkojas ar Vāciju.

"Esmu vadījis dažas spēles, kad tribīnēs ir Latvijas fani. Zinu, cik ļoti viņi atbalsta komandu. Jo agrāk [viņi būs tribīnēs], jo labāk. Mums ir nepieciešami fani. Spēlēt hokeju bez faniem nav tas. Iztrūkst galvenā elementa. Līdzjutēji ienes hallē sajūsmu, troksni, lādiņu. Jo agrāk, jo labāk. Nezināju, ka no 1.jūnija tribīnēs drīkstēs būt skatītāji. Ja tas ir fakts, tad tās ir lieliskas ziņas hokejam un visai Latvijai."

Turnīrā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlasei nākamā spēle jau rīt jeb piektdien, 28. maijā, plkst. 20:15 pret Norvēģiju.

 
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu