Video ⟩ NBA "play-off": "Lakers" un "Nuggets" iegūst vadību, "Bucks" turpina dominēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Deiviss
Entonijs Deiviss Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīrā ceturtdien uzvaras izcīnīja Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets" un Milvoki "Bucks" komandas.

NBA čempione "Lakers" ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 109:95 pārspēja Fīniksas "Suns" un ieguva 2-1 vadību sērijā līdz četrām uzvarām.

Uzvarētāju sastāvā Entonijs Deiviss guva 34 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Lebrons Džeimss iemeta 21 punktu, atdeva deviņas rezultatīvas piespēles un pieļāva septiņas kļūdas. Vēl 20 punktus pievienoja vācietis Deniss Šrēders.

Deiviss trešajā ceturtdaļā guva 18 no saviem 34 punktiem un palīdzēja "Lakers" iekrāt 17 punktu pārsvaru.

Losandželosas vienība šajā mačā labi spēlēja groza apakšā, no soda laukuma zonas gūstot par 20 punktiem vairāk nekā pretinieki - 58:38.

"Suns" komandā Denadrē Eitons guva 22 punktus un savāca 11 bumbas pie groziem, 19 punktus iemeta Devins Bukers, bet Kamerons Peins atzīmējās ar 15 punktiem. Bukeram un Peinam katram arī pa sešām rezultatīvām piespēlēm.

Fīniksas komandas līderis Kriss Pols guva septiņus punktus un veica sešas rezultatīvas piespēles 27 minūtēs. Ceturtajā ceturtdaļā viņš laukumā pavadīja vien divarpus minūtes, kaut arī "Suns" galvenais treneris Montijs Viljamss apgalvoja, ka saspēles vadītājs ir atguvies no pleca traumas. 

Citā spēlē "Nuggets" izbraukumā ar 120:115 uzveica Portlendas "Trail Blazers" un ieguva sērijā 2-1 pārsvaru.

Uzvarētājiem serbs Nikola Jokičs guva 36 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, 21 punktu pievienoja Ostins Riverss, 15 iemeta Maikls Porters juniors, 13 punkti Ārona Gordona kontā.

"Nuggets" rindās teicamu spēli aizvadīja arī NBA debitants 30 gadus vecais argentīnietis Fakundo Kampaco, kurš guva 11 punktus, veica astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

"Trail Blazers" rindās Demjens Lilards guva 37 punktus, Sīdžejs Makolums iemeta 22 punktus, 18 pievienoja Normens Pauels, 17 punkti Karmelo Entonija kontā, bet bosnietis Jusufs Hurkičs sakrāja 13 punktus, 13 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Ceturtās ceturtdaļas vidū bija neizšķirts 91:91. Turpinājumā par mača varoni kļuva Riverss, kurš trāpīja četrus tālmetienus pēc kārtas, kaldinot "Nuggets" uzvaru.

Abas komandas daudz uzbruka grozam no tālās distances, taču labāk tas padevās Denveras basketbolistiem - trāpīti 20 no 38 metieniem (52,6%), kamēr Portlendas spēlētāji realizēja 14 no 45 trejačiem (31,1%).

Savukārt pārliecinoši turpina spēlēt "Bucks", kas viesos ar 113:84 uzveica Maiami "Heat" un ieguva sērijā 3-0 vadību.

"Bucks" sērijā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja ar graujošu pārsvaru - šoreiz +29, iepriekšējā spēlē +34.

Uzvarētāju labā Kriss Midltons guva 22 punktus, grieķis Janis Adetokunbo pievienoja 17 punktus un 17 izcīnītas atlēkušās bumbas, bet Džrū Holideja rēķinā 19 punkti un 12 rezultatīvas piespēles.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda atrodas 0-2 iedzinējos sērijā pret Filadelfijas "76ers".

Savukārt Kristaps Porziņģis ar Dalasas "Mavericks" ir 2-0 vadībā sērijā pret Losandželosas "Clippers".

"Mavericks" nākamo spēli aizvadīs naktī uz sestdienu plkst. 4.00 pēc Latvijas laika, bet "Wizards" spēlēs naktī uz svētdien plkst. 2.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu