Dārziņš panācis Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju hokeja PČ vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Reuters/ScanPix

Lauris Dārziņš pasaules hokeja čempionātu vēsturē elites divīzijā panācis Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju Aleksandru Ņiživiju.

Dārziņš šogad pasaules čempionātā Rīgā četros mačos guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, summā nopelnot trīs rezultativitātes punktus.

Rīgas "Dinamo" kapteinim karjerā šis ir 10. pasaules čempionāts elites divīzijā. 59 mačos viņš sakrājis 39 punktus - 24 vārti un 15 piespēles.

39 punktus savulaik nopelnīja arī Ņiživijs, kurš 14 turnīros piedalījās 86 spēlēs, guva 14 vārtus un veica 25 rezultatīvas piespēles.

Dārziņam ir vairāk vārtu guvumu nekā Ņiživijam, turklāt 39 punkti sakrāti mazākā spēļu skaitā, tāpēc viņu teorētiski jau var uzskatīt par Latvijas izlases rekordistu.

Tomēr tehniski Dārziņam un Ņiživijam patlaban ir vienāds rezultativitātes punktu skaits. Dārziņam ir labas iespējas jau tuvākajā laikā izvirzīties vadībā un kļūt par līderi, jo šogad pasaules čempionātā Latvijas izlasei paredzētas vēl vismaz trīs spēles - pret Norvēģiju, Somiju un Vāciju.

36 gadus vecais Dārziņš arī nākamajā sezonā pārstāvēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet 44 gadus vecais Ņiživijs jau pāris gadus strādā par treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu