Divkārtējais olimpiskais čempions: Rīgas "Dinamo" ir jāizdzen no KHL (64)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Divkārtējais olimpiskais čempions hokejā PSRS komandas sastāvā Aleksandrs Koževņikovs uzskata, ka Rīgas "Dinamo" ir jāizdzen no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta.

Tā būtu kā atriebība Rīgai par Baltkrievijas karoga nomaiņu pasaules hokeja čempionāta laikā, kad Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) Baltkrievijas valsts karogu pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" nomainīja uz vēsturisko baltsarkano karogu.

"Jāizdzen Rīgas" Dinamo "no KHL! Un jāizdara tā, lai tie nebūtu redzami. Tad viņi sāks kaut ko saprast. Karoga noņemšana ir nejēdzība. Kāds sakars tur ar ielām. Vai tad tur hokeju spēlē? Nelieši, to nevar piedot: jāaizliedz viņiem spēlēt līgā. Ja viņi tā dara, mums ir jāatbild," hokeja portālā "allhockey.ru" citēts Koževņikovs. 

Karoga maiņa izraisīja plašas diskusijas. Baltkrievijā ir cilvēki, kuri atbalsta šādu soli, un, protams, ir arī tādi, kas iestājušies pret to. Pirmkārt jau Baltkrievijas ierēdņi.

Koževņikovs iepriekš nievājoši izteicies par Latviju un arī Latvijas kultūru. Viņš kritizējis Latvijas hokeja speciālistus, latvju rakstus un Rīgu saucis par pilsētu, kur notiek provokācijas. 

Rīgas "Dinamo" komanda septiņus gadus pēc kārtas nav spējusi kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. 

Arī "allhockey.ru" publicētā raksta autors Vladislavs Utkins uzskata, ka Rīgas "Dinamo" būtu jāatstāj KHL līga, jo komanda pēdējos gados uzrāda pieticīgus rezultātus, klubam ir pārāk mazs budžets. Taču viņš netic, ka "Dinamo" KHL vairs nespēlēs, un viens no iemesliem - kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis ir līgas direktoru padomē. 

Utkins piedāvā Rīgas "Dinamo" aizstāt ar kādu no Krievijas klubiem, kas KHL spēlējuši jau iepriekš, - Toljati "Lada", Novokuzņeckas "Metallurg" vai Hantimansijskas "Jugra", kurās esot bagātas hokeja tradīcijas. 

Viņš uzsver, ka KHL ir Krievijas līga un tai pirmām kārtām būtu jārūpējas par krievu hokejistiem, nevis ārzemniekiem. Utkins KHL labprāt neredzētu arī Helsinku "Jokerit" un Pekinas "Kunlun Red Star". 

KHL 2021./2022.gada sezona sāksies 1. septembrī.

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu