FIFA prezidents izteicies par ideju Pasaules kausa izcīņu aizvadīt ik pēc diviem gadiem (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno paudis savu viedokli par Pasaules kausa izcīņas finālturnīra rīkošanu ik pēc diviem gadiem līdzšinējo četru vietā.

Saūda Arābijas Futbola federācija (SAFF) izteikusi priekšlikumu FIFA Pasaules kausa izcīņu organizēt ik pēc diviem gadiem.

"Mēs uzskatām, ka futbola nākotne ir kritiskā etapā. Daudzas futbola problēmas saasinājusi pastāvošā pandēmija. Svarīgi pārskatīt jautājumu, vai pašreizējais četru gadu cikls joprojām ir optimālais pamats futbola pārvaldībai gan no konkurences, gan komerciālā, kā arī futbola vispārējās attīstības viedokļa," uzskata SAFF.

2022. gada FIFA Pasaules kauss risināsies Katarā.

"Mums šis jautājums ir jāizpēta, taču mēs nepieņemsim lēmumus, kas varētu apdraudēt to, kas mums ir. Ticiet man, mēs apzināmies Pasaules kausa vērtību," futbola izdevums "Goal" citē Infantīno teikto.

"Gribu izvērst šo diskusiju daudz plašākā kontekstā, proti, raugoties uz starptautisko spēļu kalendāru. Vai patiešām esam pārliecināti, ka kvalifikācijas spēļu aizvadīšana gada garumā ir pareizais ceļš .. līdzjutēji vēlas vairāk svarīgu spēļu? Par galveno prioritāti mēs izvirzīsim sportisko pusi, nevis komerciālo," norādīja FIFA vadītājs.

FIFA solījusi izvērtēt šo priekšlikumu, apskatot iespējamos ieguvumus un zaudējumus.

2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs risinājās Krievijā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu