Miķelis Rēdlihs: Pirms 15 gadiem neiekļaušanu izlases pieteikumā spēlei noteikti uztvertu daudz asāk

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Miķelis Rēdlihs Latvijas izlases treniņā pirms pasaules čempionāta Rīgā.
Miķelis Rēdlihs Latvijas izlases treniņā pirms pasaules čempionāta Rīgā. Foto: https://www.facebook.com/lhf.lv

Pirms 15 gadiem neiekļaušanu Latvijas izlases pieteikumā spēlei pieredzējušais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs noteikti uztvertu daudz asāk, bet šobrīd viņa briedums ļaut to izvērtēt racionāli, spēlētājs atzina sarunā ar portālu TVNET.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Rīgā aizvadījusi četras spēles, bet valstsvienības pieredzējušākais spēlētājs Miķelis Rēdlihs, kuram 1.jūlijā apritēs 37 gadi, piedalījies tikai cīņā pret Kazahstānu.

"Gribētos spēlēt pēc iespējas vairāk. Vienkārši būt uz laukuma un tā palīdzēt komandai. Tas ir mans personīgais mērķis. Cik būs, tik būs. Tas jau nav manā ziņā. Komandai, protams, galvenais ir uzvarēt iespējami vairāk spēļu un iekļūt ceturtdaļfinālā," sarunā ar TVNET sacīja jaunākais no brāļiem Rēdlihiem.

M.Rēdlihs karjeras laikā piedalījies 13 pasaules čempionātos, kopumā aizvadot 72 mačus uz izceļoties ar 11 gūtiem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm. 

Šajā turnīrā viņš savu lomu apzinoties un izprotot, tāpēc neesot aizvainots vai neapmierināts ar to, ka vairums spēļu jāvēro no malas.

"Protams, gribas spēlēt. Iekšēji ir tāda vēlme. Bet uztveru to mierīgi. Pirms 15 gadiem noteikti to uztvertu daudz asāk un emocionālāk. Tagad pieredze ļauj uz to raudzīties mierīgāk."

36 gadus vecais M.Rēdlihs ir pieredzējušākais valstsvienības šā gada modeļa hokejists. Viņam uz papēžiem šajā rādītājā min pusgadu jaunākais Lauris Dārziņš un 35 gadus vecais Mārtiņš Karsums.

Latvijas izlase nākamo spēli aizvadīs piektdienas vakarā plkst.20.15, tiekoties ar Norvēģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu