"Ātruma ciltī" tiekas trīs ātri latvieši, kas nes Latvijas vārdu pasaulē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET kolāža

Jaunākajā ātruma un piedzīvojumu raidījumā "Ātruma cilts" viesojas trīs ļoti ātri latvieši, par kuriem runā ne tikai pašu mājās, bet arī aiz valsts robežām. Tie ir trīs varoņi, kuri pārsteiguši Latvijas līdzjutējus ar skaistām uzvarām auto un motosporta sacīkstēs, – Mārtiņš Sesks, Garijs Rožkalns un Haralds Šlēgelmilhs.

Motosportists, komandas "Bruno Moto" braucējs Garijs Rožkalns Vācijas "Pro Superstock" klases kausa izcīņā motošosejā izcīnījis trešo vietu un ticis arī pie nopietna savainojuma. Tomēr lauzts kauls Garija optimismu nav sagrāvis, un viņš Paulam Timrotam stāsta gan par kritienu ar ātrumu 160 kilometri stundā, kas lika apturēt sacīksti, gan par saķeršanos ar ārstu no Taškentas, neparastu Latvijas karoga risinājumu goda pjedestālam un citiem piedzīvojumiem. Garijs sacensībās Vācijā startējis, lai parādītu motosporta pasaulei savu varēšanu, jo viņa tālākajos sezonas plānos ir gan starti Latvijā un Baltijā, gan izturības sacīkstēs Malaizijā un citur pasaulē.

Savukārt Mārtiņš Sesks pēc uzvaras Pasaules rallija čempionāta (WRC) junioru klases sacensībās skatītājiem atklās, kas bija trakākais izaicinājums Portugāles trasē un kādu skādi akmeņains trases segums var nodarīt junioru klases rallija mašīnām. Divu pusass komplektu maiņa Mārtiņa ekipāžai netraucēja uzrādīt izcilu rezultātu, un viņš ir gatavs kāpt vēl augstāk.

Lielu pārsteigumu autosporta faniem sagādājis Haralds Šlēgelmilhs, kurš pēc pauzes atgriezies pie F2 formulas stūres un "BOSS GP" sērijas sacīkstēs Austrijā izcīnījis pirmo vietu savā ieskaitē, ieņemot otro vietu kopvērtējumā. Haralds stāsta, ka lēmums startēt nācis spontāni un sākumā viņš trasē juties kā ierūsējis. Bet mūsu braucējam par labu nospēlējis lietus un Haralds ātri vien izvirzījies līderos. Vai Haralds Šlēgelmilhs plāno atgriezties pie formulas stūres un startēt arī nākamajos čempionāta posmos, noskaidrosim jaunajā Ātruma cilts sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu