Strēlnieks un CSKA Eirolīgas pusfinālā piekāpjas "Anadolu Efes"

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: euroleague.net

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien guva divus punktus ULEB Eirolīgas pusfināla mačā, viņa pārstāvētajai Maskavas CSKA ciešot zaudējumu.

Maskavieši Ķelnā notiekošā finālčetrinieka turnīra pusfināla spēlē ar rezultātu 86:89 (15:25, 22:24, 18:22, 31:18) piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Plkst.22 otrā pusfinālā tiksies Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" tiksies ar Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Strēlnieks spēlēja piecas minūtes un 15 sekundes, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu, bet netrāpot vienu tālmetienu. Viņa kontā arī viena pārtverta bumba, viena kļūda un viens efektivitātes koeficienta punkts.

CSKA ātri nonāca iedzinējos un trešajā ceturtdaļā Strēlnieka pārstāvētās komandas deficīts sasniedza 21 punktu. Tiesa, maskavieši atspēlējās un pamatlaika pēdējā minūtē komandas šķīra vairs tikai viens punkts (86:87).

Savus metienus nerealizēja Vils Klaibērns un Derans Hilards, kas ļāva Šeinam Larkinam aizskriet ātrajā pretuzbrukumā. Larkins tika apturēts ar sodu un realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem (88:86). CSKA komandai palika septiņas sekundes un priekšpēdējā no tām Klaibērns nerealizēja vēl vienu "trejaci".

Larkins izcīnīja atlēkušo bumbu, izprovocēja pārkāpumu un atkal iemeta vienu no diviem "sodiņiem" (89:86), bet CSKA bija pārāk maz laika, lai nonāktu līdz brīvam metienam.

CSKA rindās ar 26 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un deviņiem izprovocētiem metieniem izcēlās Klaibērns, 17 punktus guva Daniels Hakets, 15 punkti bija Ifem Lundbergam, bet desmit punkti un septiņas bumbas zem groziem - Tornikem Šengelijam.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un desmit izprovocētiem pārkāpumiem atzīmējās Vasilije Micičs, kurš sakrāto piezīmju dēļ laukumā nebija pēdējās trīs minūtes. Vēl 19 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Sertačam Šanli, 15 punktus guva Rodrigs Bobuā, 11 punkti bija Larkinam, bet desmit - Krunoslavam Simonam.

Pirmā Eirolīgas pusfināla spēle bija 2019.gada čempionāta fināla atkārtojums. Tajā uzvarēja CSKA, bet Strēlnieks tad vēl nebija komandas sastāvā. "Anadolu Efes" sastāvs ir līdzīgs kā 2019.gadā ar Vasiliji Miciču un Šeinu Larkinu kā līderiem, savukārt CSKA rindās palicis 2019.gada labāko četrinieka turnīra vērtīgākais spēlētājs Viljams Klaibērns, kuram pievienojušies Tornike Šengelija un Ife Lundbergs.

Lai gan "Anadolu Efes" ULEB Eirolīgas pusfinālā spēlējusi trīs reizes, vienreiz iekļūstot finālā, čempionāta trofeju komanda nekad nav ieguvusi. Savukārt CSKA 20 reizes bijusi līgas labāko četriniekā, kas ir labākais sasniegums līgas vēsturē. Ar astoņiem čempiona tituliem CSKA atpaliek tikai no Madrides "Real", kas Eirolīgā uzvarējusi desmit reizes.

Abas komandas ir līgas labākās punktu guvējas šajā sezonā, CSKA gūstot vidēji 84,4 punktus spēlē, bet "Anadolu Efes"- 84,1 punktu spēlē. Abu komandu dueļos pēdējās divas no trim spēlēm uzvarējusi "Anadolu Efes", lai gan pirms tam CSKA uzvarēja desmit spēles pēc kārtas.

Šajā sezonā savstarpējās cīņās katra no komandām izcīnījusi pa uzvarai. CSKA 14.spēļu kārtā ar 100:65 uzvarēja "Anadolu Efes", Klaibērnam gūstot 22 punktus. Savukārt 28.spēļu kārtā Stambulas komanda ar 100:70 pārspēja maskaviešus, Micičam spēlē gūstot 21 punktu un izdarot astoņas rezultatīvas piespēles.

CSKA rindās Eirolīgā Strēlnieks šajā sezonā aizvadījis 24 spēles, vidēji spēlē gūstot 4,7 punktus.

Savukārt Šmits šosezon aizvadījis 39 spēles, "Barcelona" rindās vidēji gūstot 5,7 punktus.

Iepriekš ULEB Eirolīgas labāko četriniekā Barselonas klubs spēlēja 2014.gadā, bet 2003. un 2010.gadā komanda izcīnīja līgas čempiona titulu. Sāncenši no Milānas pusfinālā nonākuši pirmo reizi 29 gadu laikā, bet trīs reizes komanda kļuvusi par čempioni, lai gan pēdējā reize bija 1988.gadā.

Piecās no pēdējām sešām savstarpējām spēlēm "Barcelona" uzvarējusi "AX Armani Exchange Olimpia", tostarp abās šīs sezonas spēlēs. 13.kārtas mačā Barselonas komanda uzvarēja ar 87:71, Brendonam Deivisam gūstot 21 punktu un Nikam Kalatesam izdarot 14 rezultatīvas piespēles. Savukārt 30.kārtas spēlē "Barcelona" uzvarēja ar 72:56, un Nikola Mirotičs guva 15 punktus.

Sacensību rīkotāji iepriekš informēja, ka Latvijas basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs nozīmēts tiesāt ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīra spēles.

No astoņiem izraudzītajiem basketbola soģiem Latiševam ir vislielākā pieredze "Final Four" turnīros - labāko četrinieka spēles viņš tiesās devīto reizi karjerā. Latiševs strādājis pēdējos trīs Eirolīgas titula mačos.

Bez Latiševa finālčetrinieka turnīrā strādās arī slovēnis Matejs Boltauzers, francūzis Mehdi Difallahs, spānis Huans Karloss Garsija-Gonsaless, serbs Urošs Nikoličs, slovēnis Saša Pukls, horvāts Sretens Radovičs un lietuvietis Gītis Viļus.

Spēle par pirmo un trešo vietu notiks svētdien.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu