Hārtlijs: Šis nav labs vakars, jo pazaudējām divus punktus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs uz Latvijas izlases soliņa.
Bobs Hārtlijs uz Latvijas izlases soliņa. Foto: Reuters / Scanpix

Pasaules čempionāta mačā piektdien pret Norvēģiju Latvijas izlase pazaudēja divus punktus, tāpēc tas sola ļoti sarežģītu grupu turnīra izskaņu, pēc mača sacīja mājinieku komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Ielaižot pa ripai katras trešdaļas ievadā, zaudējumu pasaules hokeja čempionātā Rīgā piektdien piedzīvoja Latvijas valstsvienība, kas svarīgā mačā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Norvēģijas izlasei.

Vārtus Latvijas izlases labā guva debitants Renārs Krastenbergs, Ronalds Ķēniņš un Kristiāns Rubīns. Traumas dēļ maču nepabeidza Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

"Spēli uzsākām ļoti labi. Izbaudīju pirmo trešdaļu mūsu izpildījumā. Slidojām ļoti labi, bija labas vārtu gūšanas iespējas. Otrās trešdaļas sākumā, kad viņi guva vārtus mazākumā, tas mūs piebremzēja. Sākām dzīties pakaļ spēles pavedienam. Mums vajadzēja uzvarēt pamatlaikā. Tagad mums jāuzvar abi atlikušie mači, kā arī jācer uz labvēlīgiem konkurentu rezultātiem," pēc spēles žurnālistiem sacīja Hārtlijs.

"Kamēr spēlē mazākumā, nav pārāk daudz iespēju gūt uzvaras vārtus. Trešās trešdaļas sākumā tiecāmies izcīnīt uzvaru pamatlaikā. Mums bija nepieciešami trīs punkti. Diemžēl mēs tos neieguvām. Turpinājumā būs nepieciešams pilnīgs komandas ieguldījums. Latvijas izlasē paļaujamies uz ikkatru, ka viņš izdarīs labāko no sevis. Vēlme ir, puiši grib uzvarēt. Neizmantojām dažas izcilas vārtu gūšanas iespējas, par to samaksājām."

Šo spēli tiesāja Latvijas labi zināmais čehs Antoņins Jeržābeks, kurš pieņēma vairākus apšaubāmus lēmumus, noraidot mājinieku spēlētājus. Hārtlijs gan pēc mača atteicās komentēt soģu darbu, jo to nekad savas karjeras laikā neesot darījis.

Treneris pauda, ka izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš ir savainots, bet vēl nevarēja pateikt, cik nopietni. Situācija tikšot atkārtoti vērtēta rīt no rīta.

"Mums ir labs pieredzējušo un jauno spēlētāju sakausējums. Lieliski līderi. Gribētu, lai komandā ir vairāk gados jaunu spēlētāju. Šobrīd notiek paaudžu maiņa. Kolektīvs ir lielisks. Viņi kopā sacenšas, grib pārstāvēt Latviju ar lepnumu. Šis nav labs vakars, jo pazaudējām divus punktus, bet cīņasspars nekur nav zudis."

Pēc spēles Hārtlijs arī veltīja ļoti atzinīgus vārdus Latvijas izlases debitantam Renāram Krastenbergam, kurš piektdien pret Norvēģiju guva savus otros vārtus čempionātā. Viņam tagad piecos mačos trīs (2+1) rezultativitātes punkti.

Treneris nekautrējās nosaukt Krastenbergu par Latvijas izlases labāko spēlētāju līdzšinējās piecās spēlēs čempionātā.

Latvijas izlasei nākamā spēle paredzēta svētdien plkst. 20.15 pret iepriekšējā turnīra čempionvienību Somiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu