Graudiņa/Kravčenoka Sočos izcīna ceturto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sestdien Krievijas pilsētā Sočos izcīnīja ceturto vietu Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras turnīrā izsētas ar desmito numuru, mazajā finālā lietū ar 0-2 (18:21, 11:21) piekāpās mājiniecēm - Svetlanai Holominai un Nadeždai Makroguzovai, kuras turnīrā izsētas ar pirmo numuru.

Pirmajā setā sākumā vadībā izdevās izvirzīties latvietēm, taču seta turpinājumā gandrīz visu laiku vadībā ar pāris punktu pārsvaru bija duets no Krievijas, uzvarot setu ar 21:18.

Otro setu ar 3:0 un 6:1 vadību sāka mājinieces, līdz seta beigām panākot vēl lielāku rezultāta starpību. Divas mačbumbas latvietēm izdevās atspēlēt, un arī trešajā izspēlē bumba pēc Graudiņas raidījuma atmuguriski piezemējās tikai nedaudz ārpus laukuma - 11:21.

Ceturtā vieta četru zvaigžņu turnīrā ir Latvijas dueta līdz šim labākais sasniegums. Par to viņas ieguva 560 pasaules ranga punktus.

Graudiņa/Kravčenoka pusfinālā ar 0-2 (18:21, 16:21) zaudēja ar 15.numuru izliktajam Šveices pārim Nina Bečarta/Tanja Hīberli.

Pirmajā setā pēc Graudiņas bloka rezultāts kļuva 10:5 Latvijas dueta labā. Šveicietes atspēlējās, taču trīs punktus pēc kārtas guva Latvija, pēc Graudiņas uzbrukuma panākot 17:14. Šveicietes labi spēlēja aizsardzībā, panākot 18:17 jau savā labā.

Vēl pāris labas serves un Graudiņas uzbrukuma sitiens ārpus laukuma noveda pie zaudēta pirmā seta - 18:21.

Otrajā setā pēc 6:5 šveicietes guva piecus punktus pēc kārtas, būtībā izšķirot spēles uzvarētāju.

Ar lielisku darbību aizsardzībā un Graudiņas bloku izdevās panākt 9:11. Tuvāk tikt neizdevās, un šveicietes izmantoja otro no piecām mačbumbām - 21:16.

Graudiņa/Kravčenoka ceturtdien G grupā ar 2-0 (21:17, 21:15) uzvarēja Japānas duetu Miki Išī un Megumi Murakami, kurām ticis 23.numurs, bet pēc tam ar 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja vācietēm Laurai Ludvigai/Margaretai Kozuhai (7.).

Piektdien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas duets ar 2-0 (21:16, 21:19) uzvarēja spānietes - Amarantu Fernandesu Navaro un Anhelu Lobato Herero -, kurām bija piešķirts 27.numurs, otrajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:16) pieveica vācu duetu Viktorija Bīneka/Izabela Šneidere (21.), bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 (16:21, 21:18, 15:11) uzvarēja Kanādas duetu Hetere Benzlija/Brendija Vilkersone (20.).

Vīriešu sacensību ceturtdaļfinālā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdaļfinālā zaudēja Polijas duetam Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks, kas ir konkurenti cīņā par ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs dalību turnīrā beidza izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar zaudējumu Polijas pārim Gžegožs Fijaleks/Mihals Brils.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā zaudējumu cieta Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis.

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu