Ostapenko "French Open" noslēdzas pirmajā kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Aļona Ostapenko pirmdien Francijas atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā trijos setos piekāpās Sofijai Keninai no ASV. WTA ranga 44. rakete Ostapenko amerikānietei zaudēja ar 4-6, 6-4, 3-6, izstājoties no tālākas dalības sacensībās. 

Pirmā seta sākumā geimus vienu pēc otra zaudēja servētājas. Pirmo geimu gan ar savu servi pārliecinoši uzvarēja Latvijas tenisiste, taču nākamie četri beidzās ar servi uzņemošās tenisistes uzvaru - 3-2 Ostapenko labā. Abas sportistes izmantoja divas no trim breikbumbām.

Sestajā geimā amerikāniete rezultātu izlīdzināja, un seta likteni izlēma devītais geims, kurā Kenina vēlreiz uzvarēja, servējot Ostapenko. Desmitajā geimā amerikāniete izservēja setu - 6-4.

Otrajā geimā, ko ar servi arī uzsāka Latvijas tenisiste, sportistes savas serves geimus bez breikbumbām uzvarēja līdz ceturtajam geimam. Tas šajā setā bija garākais, un ar trešo breikbumbu tajā uzvarēja Ostapenko, pēc brīža panākot arī 4-1 savā labā.

Septītajā geimā Kenina uzvarēja, servējot Latvijas tenisistei, bet astotajā ar savu servi panāca neizšķirtu - 4-4.

Desmitajā geimā Ostapenko vēlreiz svinēja uzvaru, servējot pretiniecei, kura bumbiņu pēc pēdējā Latvijas sportistes sitiena no neērtās puses nespēja atgriezt laukumā - 6-4 Ostapenko labā.

Trešais sets sākās Latvijas tenisistei graujoši - uz nulles zaudēts savas serves geims, viena izspēle uzvarēta, servējot Keninai, un zaudēts trešais geims, pretiniecei izmantojot pirmo breikbumbu - 0-3.

Garš ceturtais geims beidzās ar Ostapenko izgājienu pie tīkla, un viens punkts,, servējot Keninai, bija atspēlēts - 1-3. Tomēr nākamajā geimā Ostapenko uzvarēja tikai vienā izspēlē, rezultātam mainoties uz 1-4.

Jau nākamajā geimā Ostapenko vienu punktu atspēlēja, realizējot pirmo breikbumbu ar pretiniecei nesasniedzamu sitienu no gaisa - 2-4.

Tomēr pārāk nestabila Latvijas sportiste bija, pašai servējot. Ar dubultkļūdu viņa septītajā geimā deva Keninai breikbumbu, ko tā arī izmantoja, Ostapenko no neērtās puses bumbiņu sitot autā - 2-5.

Astotajā geimā Ostapenko visu laiku bija pussolīti priekšā, svinot uzvaru pēc Keninas dubultkļūdas - 3-5.

Tomēr jau nākamais geims kļuva par pēdējo mačā, savas serves geimu Ostapenko zaudējot "sausā" - 3-6.

Ostapenko mačā izcēlās ar trim netveramām servēm, kamēr amerikānietei tādas nebija nevienas. Turklāt Keninai bija vairāk dubultkļūdu - sešas pret Ostapenko četrām.

Amerikāniete uzvarēja vairāk savas serves izspēļu - 57% pret Ostapenko 55% pēc pirmās serves un 44% pret Ostapenko 36% - pēc otrās.

Ostapenko biežāk devās pie tīkla, uzvarot 14 no 18 izspēlēm jeb 78%, kamēr Kenina uzvarēja četrās no sešām izspēlēm pie tīkla (67%).

Latvijas tenisistei bija vairāk uzvarētu izspēļu (32 pret Keninas 23) un vairāk nepiespiesto kļūdu (48 pret 32).

Fantastiska bija Keninas breikbumbu realizācija, punktu gūstot deviņās no desmit reizēm, kamēr Ostapenko spēja izmantot septiņas no 12 breikbumbām.

Visā spēlē gūtajos punktos nedaudz pārāka ar 103:91 bija amerikāniete.

Latvijas tenisiste pēdējo spēli pirms Francijas atklātā čempionāta maija vidū aizvadīja Romas "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālā, kurā zaudēja čehietei Karolīnai Plīškovai.

Šosezon Latvijas tenisiste pirms Romas turnīra otro kārtu bija pārvarējusi vien "Gippsland Trophy" "WTA 500" sērijas turnīrā Melburnā un Maiami, kur "WTA 1000" sacensībās trešajā kārtā piekāpās ranga pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 13 no 23 cīņām.

Kenina šosezon divos "WTA 500" raudzes turnīros sasniegusi ceturtdaļfinālu, bet pēdējās trīs sacensībās zaudējumi bija piedzīvoti jau otrajā kārtā. Šajos turnīros viņa no pirmās kārtas bija brīva.

Amerikāniete šosezon uzvarējusi astoņās no 16 spēlēm.

Abas tenisistes līdz šim vienspēlē bija tikušās tikai vienreiz, kad pirms diviem gadiem Federāciju kausa (tagad - Billijas Džīnas Kingas kausa) spēlē Ostapenko uzvarēja ar 6-3, 2-6, 6-2. Tāpat viņas divas reizes tikušās dubultspēlē, abos gadījumos uzvaru svinot Keninai.

Ostapenko ir trīs uzvaras WTA turnīros, kamēr Keninas kontā ir piecas trofejas, kas visas izcīnītas iepriekšējo divu gadu laikā. Pērn Kenina uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, izcīnot savu pirmo "Grand Slam" titulu.

Neilgi pirms Francijas atklātā čempionāta Maskavā dzimusī tenisiste pārtrauca sadarbību ar savu treneri Aleksandru Keninu, kurš ir sportistes tēvs.

"French Open" Ostapenko spēlējusi piecas reizes un 2017.gadā tika kronēta par čempioni. Kenina Parīzē spēlējusi trīsreiz, pērn piedzīvojot neveiksmi finālā.

Latvijas tenisiste piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar rumānieti Moniku Nikulesku izsēta ar 12.numuru. Pirmajā kārtā viņu pretinieces būs ukrainiete Marta Kostjuka un baltkrieviete Aleksandra Sasnoviča.

Tikmēr Anastasija Sevastova pirmajā kārtā spēkosies ar citu amerikānieti Dženiferu Breidiju. Viņām pirmā spēle, visticamāk, būs otrdien.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Abas Latvijas tenisistes pirms "French Open" ir drošās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmi uz Olimpiādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu